Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Археология стопира ремонта на Брезовско шосе

Изкопните работи по Водния проект на Пловдив на улица „Брезовско шосе“ са спрени заради открита малка могила в този район. Това налага провеждането на археологическо проучване, но към момента няма информация точно кога ще започне то, тъй като са необходими съгласувателни процедури.

Директорът на Археологическия музей Костадин Кисьов обясни, че става въпрос за селищна могила, която е разкрита в непосредствена близост до търговския център на „Брезовско шосе“. Това създава и притеснения, че може да се блокира и достъпа до него.

През следващата седмица ще се проведе среща в Община Пловдив, а на нея се очаква да се уточни кога и как ще се осъществява археологическото проучване.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С близо 20 % са се увеличили ягодовите насаждения в Кричим

Площите с ягодови насаждения в община Кричим са се увеличили с близо 20 % спрямо 2020 г. Земеделските стопани от района са първи в производството и предлагането на ягоди на пазара. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Таня Георгиева по време на 2-рото издание на фестивала на ягодата в гр. Кричим. Тя обясни, че през последните години..

обновено на 13.05.24 в 07:13

Екоактивисти подготвят петиция за чистотата на въздуха

Гражданското обединение “Дишай България” и Екологично сдружение „За Земята“ подготвят национална петиция за прозрачност за състоянието и проблемите на официалната система за мониторинг на качеството на въздуха. В Пловдив активисти на двете организации ще се срещнат и ще разговарят с граждани на ул. „Княз Александър Батемберг“, срещу стълбите..

публикувано на 13.05.24 в 07:13

Информационна кампания по директни плащания в Пловдив и Пазарджик

Заместник-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов ще открие информационната кампания по директни плащания в Пловдив. Срещата ще се проведе в Конгресния център на  Международен панаир Пловдив.  Следобед Иван Капитанов ще проведе информационна среща със земеделски производители и в Пазарджик. По време на срещите експертите ще представят..

публикувано на 13.05.24 в 07:07

Двама загинали и двама тежко ранени на бул. "Руски"

Двама души загинаха в тежък пътен инцидент в Повдив тази нощ, други двама са в тежко състояние в болница. Около 3.30 ч. на бул. „Руски“, в близост до кръстовището с бул. 6-ти септември“, джип "Рейндж Ровър", който идвал от Централна гара, навлязъл по велоалеята между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара.  От удара колата се..

публикувано на 13.05.24 в 06:35

17-годишно момиче е в УМБАЛ "Св. Георги" след ПТП-то при с. Върхари

17-годишно момиче е настанено за лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, след като пострада при тежка катастрофа по главния път от Кърджали към ГКПП Маказа, в района на село Върхари.  На този етап няма повече информация за състоянието й.  Общо четирима са приети за лечение в болници. Трима от тях са настанени в Отделението по анестезиология и..

публикувано на 12.05.24 в 16:49