Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Петков ще посети Садово, за да се запознае с щетите

Министър-председателят Кирил Петкове е на посещение в Садово, където ще се срещне със земеделски производители, чиято реколта е силно засегната от падналата градушка, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Петков заедно с министъра на земеделието Иван Иванов, който също ще бъде в Садово, ще дадат пълна информация за това как ще бъдат компенсирани щетите.

Голяма част от земеделската продукция бе унищожена от градушка. Градоносният облак не бе обстрелван с ракети заради преминаващ самолет. 

Земеделски производители искат компенсации и в знак на протест на няколко пъти затвориха пътя Пловдив - Хасково.



По публикацията работи: Стоян Терзиев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Снимка: ОДМВР- Видин

Голямо количество дрога иззеха в Септември и Пазарджик

Голямо количество наркотици иззеха криминалистите в Пазарджишко.  По време на полицейска операция срещу разпространението на дрога в Септември била извършена проверка в къща, в която живеела 21-годишна жена от пловдивското село Брестовица. Вътре полицаите открили два хартиени пакета и полиетиленова торба, в които имало ситно нарязана суха зелена..

публикувано на 15.08.24 в 13:10

За година с близо 18 % е нараснала средната заплата в Пловдивска област

С 6 процента се е увеличила средната брутна месечна заплата в Пловдив област през второто тримесечие на тази година в сравнение с първото. По данни на Териториалното статистическо бюро – юг тя е 1973 лева, като най- голям ръст в заплащането се отчита в дейностите „Култура, спорт и развлечения“ - с 15.4%, „Образование“ – над 11% и „Държавно..

публикувано на 15.08.24 в 11:40

Два слаби труса са регистрирани край Батак и Пещера

Земетресение с магнитуд 2,3 по Рихтер е регистрирано минути в 9.53 ч. тази сутрин на 7.1 км от град Батак, на 118 км от София и на 44 км от Пловдив.  Дълбочината на труса е 8,9 км, съобщи на сайта си Националният институт по геофизика, геодезия и география.   Няма данни за нанесени щети.  В 11.09 ч. с лабо земетресение е регистрирано и близо до..

обновено на 15.08.24 в 11:26

Мълния причини пожар в иглолистна гора над Барутин

Паднала мълния е причинила пожар край доспатското село Барутин, съобщиха от полицията в Смолян.  Инцидентът е станал в иглолистна гора в местността Башийската ливада. Изгорели са 15 декара насаждения, но благодарение на бързата реакция на пожарните екипи е спасена смесена гора на площ от 300 декара.  В потушаването на огъня, който бе в..

публикувано на 15.08.24 в 11:12

ВиК авария наводни центъра, стигна и до подлеза на "Гладстон"

Голяма ВиК авария наводни ул. "Княз Дондуков" в центъра на Пловдив, на метри от Радио Пловдив и сградата на Община Пловдив.  Мини фонтан с чиста вода непрекъснато блика на мястото, като рано тази сутрин се бе образувало малко езеро. Течащата вода бе стигнала чак до подлеза на ул. "Гладстон", където се бе образувал миниатюрен водопад.  Говорителят на..

обновено на 15.08.24 в 10:16