Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравко Димитров и Павел Михайлов в кметско наддаване за Белащица

Емоционален пост във Фейсбук срещу присъединяването на Белащица към Пловдив публикува кметът на община "Родопи" Павел Михайлов. Постът му идва след снощната среща на кмета на Пловдив Здравко Димитров с жителите на Белащица за присъединяването на селото към града. 

В обръщените си Михайлов задава около  30 въпроса за управлението на Здравко Димитров, свързани с реализацията на градски проекти, управлението на финансите и трафика в града. Колко от предизборните си обещания към пловдивчани изпълни г-н Димитров, та сега обещава на белащенци, попита Михайлов. Според него свързаността между Пловдив и Белащица е възможна само чрез общи проекти. 

Смята и че обещаните на Белащица нов водопровод за 5 милиона лева, канализация за 35 милиона и детска градина за 5 милиона лева не са обезпечени финансово.

В поста си той се обръща и към жителите на Белащица, като заявява че селото няма да бъде квартал на Пловдив, а част от район Южен, който е с бюджет от 300 000 лева и 100 хиляди население

За сравнение в момента  бюджетът на Белащица, в рамките на Община Родопи е 1 000 000 лева на 2400 жители. Заявява също че през тази година в селото ще се ремонтират пет улици, отделени са средства са проектиране за цялостна канализация на селото и вече има проект на стойност 5 000 000 лв. за подмяна на водопроводната мрежа, за която се очаква държавно финансиране. Изграждане на детска градина, физкултурен салон и столова към училището са други проекти по които се работи. Не подценявайте хората от Белащица, г-н Димитров, последната дума е тяхна!, завършва обръщението на Михайлов

По- рано днес Здравко Димитров заяви пред журналисти, че ако белащенци искат по-добър живот, мястото им е към община Пловдив. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

30 постройки изгоряха, евакуираха 15 души при пожара до Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча , област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.    Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби.  Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища Към екипите от пожарните..

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град Баня...

обновено на 16.07.24 в 16:16

ОД на МВР в Пазарджик има нов временен шеф

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов старши комисар Даниел Бараков е временно преназначен на длъжността директор на ОДМВР - Пазарджик.  Днес той беше представен пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев.  Старши комисар Даниел Бараков е на 43 години. Завършил е висшето..

публикувано на 16.07.24 в 15:38