Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И неуспешен вот няма да промени баланса в парламента

Снимка: БГНЕС


 

„Възможно е вотът на недоверие да не мине, но това няма да промени съществено баланса на силите в Народното събрание сега“. Това коментира по Радио Пловдив журналистът Асен Генов. По думите му, „слабото място на политиката в България са всички онези идеи и дейци на политическия фронт, които правят всичко възможно да променят външнополитическия вектор на България“.

„В този смисъл Трифонов и компания направиха онова, което Нинова може би нямаше да посмее-бламират едно правителство, което-при всички критики към него, все пак имаше евроатлантически профил “, добави Генов.

Според Асен Генов в Народното събрание се оформя "интересчийско мнозинство".

"Виждате ,че самият Борисов включи, така да се каже, на задна скорост и каза, че по-скоро не иска вот на недоверие. В този смисъл имаме чисто меркантинло съгласие между политически субекти, които логически няма как да са от едната страна на барикадата-говоря за "Възраждане" и ДПС например".

Според Асен Генов това мнозинство се е заявило със свалянето на предедателя на Народното събрание Нкола Минчев.

"Дори правителството да оцелее при този вот и да продължи работата си до края на годината, то е обречено. Смятам, че вървим успешно към предсрочни избори-въпросът е кога ще са те", кказа още Асен Генов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Йонко Иванов

Абсурдна е идеята да се ограничават шофьорските изпити

Как гледат автоинструкторите на предложението на държавата за своеобразен таван на шофьорските изпити – кандидатите да се явяват само 4 пъти за 6 месеца на изпит. Коментарът по темата е на Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка. „Това е пълен абсурд. За да се предложи едно нещо, и то да бъде..

публикувано на 30.05.24 в 16:36

Опрени сме на стената, ще стачкуваме!

Тоя Балкан е калоферски от 500 години. Тука от 25 години някой казва: Той вече няма да е на калоферци.  Ний навремето сме се договаряли с оня султан, дето е превзел половината Европа. Днеска просто няма с кой да се договаряме! Така  животновъдът от Калофер  Тодор Диклиев  описа ситуацията с ограничената паша на животни в..

публикувано на 30.05.24 в 16:21

175 причини за трагедиите на пътя и в закона, и в манталитета

Със 175 километра в час е шофирал загиналият на бул. Руски в Пловдив  21-годишен Кристиан Екмекчиян. При тежката катастрофа загуби живота си и 20- годишната Теодора Николова, пътувала на предната седалка. Направените и експертизи сочат, че в кръвта на Кристиян не са открити следи от алкохол, наркотици или други упойващи вещества. След съобщението на..

публикувано на 30.05.24 в 12:16
Росица Палешникова

В здравеопазването обмислят протести след изборите

Протести назряват в системата на здравеопазването заради неподписания Колективен трудов договор (КТД) и ниските заплати. "Хората са готови да стачкуват, за да може някой в тази държава да им обърне внимание" , заяви в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Росица Палешникова, председател на медицинската федерация на КТ „Подкрепа“. От..

публикувано на 30.05.24 в 11:32

Спорно е дали крайната десница ще успее да се консолидира в ЕП

Главният разлом в дебата за бъдещето на Ес е между редставителите натрадиционните политически симейства и тези на крайните десница, коментира пред Радио Пловдив преподавателят по право на ЕС доц. Христо Христев.  Той подчерта, че крайната десница не е консолидирана и е разделена между и досега защитаващите подобни тези в ЕП и откровено проруските..

публикувано на 30.05.24 в 11:23