Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мафията си има депутати, които искат да спрат промяната


„Присъстваме на един абсурден вот, в който тези, които го внасят, ясно доказват, че нямат никакви аргументи за своите действия." Това заяви пред Радио Пловдив депутатът от БСП Александър Симов.

Според него дебатът в парламента тече много странно, тъй като основните вносители ГЕРБ-СДС на практика не говорят. Те само от време на време репликират изказвания на министрите, но като се изключи изчитането на мотивите за искания вот, те не са изразили някаква позиция.

Симов обърна внимание, че ГЕРБ-СДС наричат провал в икономическата политика решението на правителството да даде повече пари на хората и да увеличи пенсиите. Той смята, че хората, които успеят да вникнат отвъд идеологизацията на цифрите, ще разберат, че за първи път у нас има такава ситуация.

„Днес сме изправени пред избор като държава - да помогнем на хората или да мислим за намаляването на инфлацията. Към момента ние избираме да помогнем на хората. В по - спокойни времена, в други времена за инфлацията могат да се предприемат проинфлационни мерки.", посочи депутатът от БСП.

Сегашното управление е отрицание на постната пица на Дянков и очевидно това влудява ГЕРБ - СДС, а и техните нови коалиционни партньори ДПС, „Възраждане" и остатъците от „Има такъв народ", подчерта Александър Симов. 

Той не се нае да прогнозира дали този вот ще мине в пленарна зала. Каза обаче, че е възможно вотът да мине. 

Симов подчерта, че мафията си има депутати в България, които искат да спрат промяната. По думите му, това се усеща много сериозно в залата, където могат да се видят мрачните фигури от миналото, които се правят на моралисти

Депутатът социалист изрази надежда хората от „Има такъв народ", които са били натоварени с желанието за промяна, да обърнат разбирането си и да решат пред себе си дали са верни на своята партийна клика, която ги третира като роби, или са верни на хората, които са подали глас за тях и този глас е бил за промяната на България. 

Ето това е простичкият избор като го освободим от всякакви финтифлюшки и политически интриги, обобщи Симов.

Интервюто на Иванка Петкова с Александър Симов е в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17