Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рехав протест в подкрепа на кабинета в Пловдив

На площад "Съединение" в Пловдив се провежда протест в подкрепа на правителството на Кирил Петков и против вота на недоверие към кабинета. 

Около 20 - 30 души дойдоха на протеста в Пловдив.

"Политическият процес в България е като маратон с дълги разстояния. Когато си на 40-тия километър, хвърляш водата, която носиш, за да станеш по-лек и продължаваш напред". Това заяви Манол Пейков от "Демократична България".

"Не унивайте! Тепърва предстои битка - оттук-нататък по улиците и пред Народното събрание", каза общинският съветник и зам.-председател на ОбС - Пловдив Владимир Славенски. 

Това е вторият протест в Пловдив в подкрепа на правителството на Кирил Петков. Първият бе на 17 юни. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдивчани протестират срещу насилието над животни

Пловдивчани излизат на мирен протест и шествие в защита на кучето Джеси, малтретирано в продължение на години от собственика си.  Питбулът беше открит в безпомощно състояние от ученици от Френската гимназия в Пловдив.   Животното имало рани и следи от порязване, затова гимназистите подали сигнал в полицията. Установен е собственикът на животното Стоил..

публикувано на 05.06.24 в 08:59

Започва 16-ото международно изложение за отбрана "Хемус"

147 компании от 25 държави представят своя продукция на откриващото се днес в Пловдив 16-то международно изложение за отбранителни продукти и услуги "Хемус 2024". То ще продължи до 8 юни в Пловдивския панаир и е под мотото "Отбрана, антитероризъм и сигурност“.    Изложението ще бъде открито от президента и върховен главнокомандващ на..

обновено на 05.06.24 в 08:19

Втори ден протестират животновъдите от Карлово и Калофер

Втори ден продължават протестите на животновъдите от района на Карлово и Калофер заради ограничения достъп до планински пасища.  След като вчера опънаха палатков лагер на Подбалканския път на отбивката за Калофер днес преминават към ефективни протестни действия.  Протестиращите ще блокират пътната артерия в 13 часа. Блокадата ще продължи час...

обновено на 05.06.24 в 08:19

Очаква се кабинетът да отпусне парите за щетите от наводнението в Карловско

Очаква се днес служебният кабинет да отпусне до 10 милиона лева за най-належащите дейности по преодоляването на щетите, които нанесе водното бедствие преди близо две години в Карловско.  Държавата ще отпусне 10 млн. лв. за наводнените карловски села Ангажиментът беше поет от министър-председателя Димитър Главчев пред кмета на Карлово Емил..

обновено на 05.06.24 в 08:19

Изслушват и вещите лица по делото "Дебора"

В Районния съд в Пловдив днес трябва да започне и изслушването на вещите лица по случая "Дебора".  40 свидетели и вещи лица трябва да дадат показания по това дело. То се води при закрити врата, за да не се разкриват интимни подробности от живота на потърпевшата. Подсъдим е бившият приятел на Дебора Михайлова - охранителят Георги Георгиев,..

публикувано на 05.06.24 в 08:17