Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Започва "Капана фест"

| обновено на 23.06.22 в 17:13

12-ото издание на фестивала „Капана Фест“стартира в Пловдив. 

Тази година форумът, който ще продължи до 26-и юни, е с нова локация - надлеза на ул. „Гладстон“. Началото е на открито на сцена „Капана“ до античния Одеон на Филипопол.

Участие в традиционния базар ще вземат 110 участници, представящи своите биопродукти, авторски изделия, картини, бижута и различни занаятчийски артикули. 

Организаторите на феста заедно с Държавен куклен театър Пловдив ще предложат две безплатни представления - „Чук и Пук“ и „Приказни бъркотии“ на 160 деца. 

Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година. 

Галерия

Още от категорията

Прие се празен чек за защитата на историческото наследство в РСМ

Френското предложение можеше да бъде много по- успешно, ако нашите политици имаха имаха много, много по- голямо внимание към този процес.  " Ако дипломатите от МВнР не разчитаха само на президентската институция и не пилееха много време и енергия в опита си да вкарат разнопосочната политика на министър - председателя в някакви приемливи рамки" , каза..

обновено на 25.06.22 в 13:44

Празникът в авиобазата "Граф Игнатиево" събра хиляди любители на авиацията

Хиляди любители на военната авиация от цялата страна изпълниха авиобаза Граф Игнатиево. Те наблюдаваха авиошоу по повод 110-та годишнина от първия боен полет на българската бойна авиация и 85 години от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения. Сред гостите бяха и президентът Румен Радев, който е и бивш командир на Авиобазата,..

обновено на 25.06.22 в 13:44

Отблокираха учениците от летище Франкфурт

15-те ученици и двама техни преподаватели, които бяха блокирани на летището във Франкфурт, вече летят към дестинацията на обучението си по програма „Еразъм. Нашите съграждани са прекарали нощта на летището, след като самолет на „Луфтханза“ не ги е изчакал за прекачването. Самолетът им закъснял, защото над Франкфурт се разразила..

публикувано на 25.06.22 в 10:57

Ограничават движението по бул. "Руски"

От 07:00 до 15:00 часа ще бъде спряно  движението по източното платно на бул. „Руски“ в участъка от кръговото кръстовище при Централна гара до кръстовището с ул. „Гладстон“, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. Причината е оформяне на короните на дърветата по булеварда. Маршрутите на автобусите по линии №6, 12, 16,..

обновено на 25.06.22 в 10:33

Авиационен празник в "Граф Игнатиево" в присъствието на президента Радев

С открит летателен ден в Авиобаза „Граф Игнатиево“ Военновъздушните сили отбелязват 110-ата годишнина от първия боен полет на българската авиация и 85-годишнината от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения. Почетният строй ще приеме президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев . На празника ще присътват министърът..

обновено на 25.06.22 в 10:07