Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОбС - Пловдив обсъжда новия заем за 2-та стадиона и плувен комплекс

Параметрите на новия заем от близо 44 милиона лева за довършването на стадионите „Ботев“ и „Локомотив“ и за строителството на нов плувен комплекс ще обсъждат общинските съветници на Пловдив. На 10 март съветниците дадоха принципно съгласие за заема. 

Предвижда се по 12 милиона лева за двата стадиона и 20 милиона за плувния комплекс, като за него ще се търси финансиране от Фонда за устойчиво градско развитие. В предложението на администрацията е записано, че максималната лихва ще е от 3 % и 20-годишен срок за погасяване.

Съветниците отново ще гласуват прекратяването на договора на управителя на МБАЛ „Свети Мина“ професор Петър Петров, но без да го освобождава от отговорност. На негово място временно ще бъде назначена Мария Горева. 

До повторното гласуване се стига заради неточности в решението на миналата сесия, в което има пропуски в изписването на  ЕГН-та на професор Петров и г-жа Горева. Това възпрепятства вписването на промяната в Търговския регистър. 

Съветниците ще гледат и предложението на „Кауза Пловдив“ за избор на членове на временна комисия за анализ на текущото състоняие на лечебното заведение.

В дневния ред на сесията влиза и предложение за предоставяне на павета на Пловдивската Света Митрополия за облагородяване на 2000 квадратни метра площи, разположени в манастири, църкви и параклиси в Пловдив и областта.

Съветниците ще започнат заседанието с предложението на кмета Здравко Димитров за удостояване със званието „Почетен гражданин на Пловдив“ на известните естрадни изпълнители Благовест и Светослав Аргирови.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започва разпоредителното заседание по делото срещу Рангел Бизюрев

За днес е насрочено първото разпоредително заседание по делото срещу 32-годишния Рангел Бизюрев от Цалапица. Той е обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли миналата година, като престъплението е извършено с особена жестокост.  Ако бъде признат за виновен, Бизюрев може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или..

обновено на 10.07.24 в 08:28

Обсъждат как да се върне Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Председателят на сдружение "Браво, Пловдив" организира работна среща, на която да бъдат обсъдени действията по процедурата по връщането на Панагюрското златно съкровище на Археологическия музей в Пловдив.  От групата припомнят, че 48 общински съветници от всички групи в местния парламент са подкрепили декларация, с която се настоява за връщането..

обновено на 10.07.24 в 08:27

Полагат асфалтобетон на новия мост край Първомай

Затварят временно третокласния път Плодовитово – Асеновград в района на моста над река Марица край Първомай заради полагане на асфалтобетон на мостовото съоръжение, съобщиха от община Първомай.  Мостът ще бъде затворен за по 1 час днес, утре и вдругиден (10, 11 и 12 юли) от 07:00ч. до 17:00 ч. Движението ще се пренасочва по път II-66 Стара Загора –..

обновено на 10.07.24 в 08:27

И днес ни очаква горещо време

Предупредителен жълт код за горещо време издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология. Предупреждението важи за територията на цялата страна. Според прогнозата на НИМХ днес отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места в Източна България и планинските райони ще..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

До 8 години затвор заплашват лидера на НД "Русофили" и съучастника му

Окръжната прокуратура в Пловдив повдига обвинение срещу двамата арестувани по досъдебното производство на ДАНС за разгласяване на информация, представляваща държавна тайна. Това са председателят на Национално движение "Русофили" - Пловдив Златомир Дьовленски и съучастникът му Иван Гълъбов.  Дьовленски е обвинен като подбудител, а Гълъбов, като..

публикувано на 09.07.24 в 16:26