Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Расте броят на катастрофите и жертвите им в Пловдив

Молебен за здраве и без произшествия по пътищата отслужи в храма "Света Марина" в Пловдив Знеполският епископ Арсений.
На него присъстваха областният управител Йордан Иванов, директорът на полицията Димитър Балев и шефове на служби, както и заместник-кметът по транспорта Тодор Чонов.

От началото на годината в област Пловдив има 24 загинали в пътни инциденти, което е със седем повече от миналата година. Тежките катастрофи са 325, като статистиката сочи, че това е с 30 повече в сравнения със същия период през 2021 година.

 „Повишеното внимание от страна на всички участници в движението е възможно най-надеждният гарант за намаляване на тежките катастрофи с жертви и ранени“ - коментираха представители на „Пътна полиция“.

Епископ Арсений благослови всички пътуващи, шофьори и превозвачи и призова за повече отговорност и спазване на правилата за безопасност.

Галерия

Още от категорията

Големи ВиК аварии оставиха на сухо част от "Прослав" и "Христо Смирненски"

Две крупни ВиК аварии възникнаха малко след обед в два пловдивски квартала.  Стара етернитова тръба на главен водопровод е гръмнала на ул. „Елин Пелин“ в „Прослав“, изригвайки огромни количества вода.  Силното налягане и разбило асфалтовата настилка и изпод нея са избликнали хиляди литри, заливайки цялата улица и съседните пресечки...

обновено на 01.07.22 в 13:47

Денталната медицина е най- желаната специалност в МУ-Пловдив

Общо 1160  кандидат-студенти се явиха на изпита по биология и химия в Медицинския университет - Пловдив. Тази година  четирима ще се конкурират за едно място в специалностите „Медицина“, „Стоматология“ и „Фармация“.  По държавна поръчка в магистърските програми ще се обучават общо 305 студенти.  Университетът ще приеме 150 бъдещи лекари по медицина, 73..

публикувано на 01.07.22 в 13:47

Пловдивска адвокатка влиза в затвора за имотни измами

Пловдивска адвокатка и нейният съдружник влизат в затвора за по няколко години заради извършени от тях множество имотни измами. Мария Делова ще лежи 4 години и 9 месеца, а съучастникът и  Крум Стоянов получи 6-годишна присъда при първоначален строг режим, реши Пловдивският районен съд. В периода  2017 г. – 2018 г. двамата приложили измамна..

публикувано на 01.07.22 в 13:19

Осъдиха винар от Пловдив за опит за измама с еврофондове

Управител на винарска изба в Пловдив е осъден за опит за измама, свързана с еврофондове, насочени към насърчаване на износа на вино извън Европейския съюз, съобщава Европейската прокуратура Управителят е представил фалшиви документи по време на заявлението за финансиране и е осъден на една година лишаване от свобода и глоба. Предотвратени са щети за..

публикувано на 01.07.22 в 09:59

Реновираха и преасфалтираха паркинг в „Северен“

Паркингът за 65 автомобила, намиращ се на ул. “Хан Телериг” до Mалкия Гигант, е реновиран и преасфалтиран .  Изградени са нови шахти за отводняване и е направена профилактика на осветлението. „ Това е още един изпълнен ангажимент към гражданите от “Северен ”, коментира кметът на района Стоян Алексиев.

публикувано на 01.07.22 в 09:25