Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Авиационен празник в "Граф Игнатиево" в присъствието на президента Радев

| обновено на 25.06.22 в 10:07

С открит летателен ден в Авиобаза „Граф Игнатиево“ Военновъздушните сили отбелязват 110-ата годишнина от първия боен полет на българската авиация и 85-годишнината от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения.

Почетният строй ще приеме президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев. На празника ще присътват министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Летателният ден предвижда демонстрации на елементи от основните мисии, изпълнявани от бойната авиация. Българските пилоти ще демонстрират способности във висшия пилотаж на различните модели самолети и вертолети на въоръжение в армията. 

Ще бъдат представени елементи от основните мисии и задачи, изпълнявани със самолети МиГ-29, Су-25, C-27J „Spartan“, L-410UVP-E, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-17, AS-532AL „Cougar“, AS-565 „Panther“ и Bell-206.

Входът за авиошоуто е свободен.

Заради очакваните хиляди посетители до базата са създадени четири временни паркинга.

Предвидени са промени в организацията на движение. От 9.00 до 15. 00 часа при необходимост ще бъде спиран трафика по пътя Пловдив – Карлово, като са осигурени обходни маршрути.

Допълнителни 8 влака по линията Пловдив – Граф Игнатиево в двете посоки пуска БДЖ. 


Галерия

Още от категорията

ДКК връща Иван Стоенчев във ВМЗ Сопот

Държавната консолидационна компания обяви, че предприема спешни мерки за оздравяване на дъщерните дружества. Сред тях е и ВМЗ Сопот. Извършени са промени в Съвета на директорите на оръжейницата, като в ръководството се връща и Иван Стоенчев.  Припомняме, че той пое ръководството в началото на тази година, а после беше освободен. Основен мотив за..

публикувано на 18.08.22 в 14:05

Арестуваха петима, пребили и ограбили мъж на Бунарджика

Пловдивчанин е бил жестоко пребит и ограбен при среднощна разходка в парка Бунарджика. Зловещият инцидент е станал около час след полунощ във вторник, когато на една от алеите бил пресрещнат от няколко  агресивни мъже, които изненадващо се нахвърлили върху него с ритници и юмруци, докато  човекът изгубил съзнание.   След като дошъл на себе си,..

обновено на 18.08.22 в 13:58

ВиК Пловдив е в добро финансово здраве

Освен това дружеството работи активно по всички големи проекти на територията на Пловдивска област. Това декларира управителят на дружеството инж. Огнян Кулишев пред областния управител на област Пловдив Ангел Стоев. Темата на работната им среща бе състоянието на ВиК мрежата като част от критичната инфраструктурав контекста на подготовката на..

публикувано на 18.08.22 в 13:58

В РЗИ вече правят безплатни тестове за ковид

В РЗИ Пловдив от днес се правят безплатни бързи антигенни тестове за ковид. Това съобщиха от инспекцията.  Не са необходими направления.  Изследванията могат да се правят от 9 до 16 часа в кабинет 1 на първия етаж.  До 11 часа  са преминали 8 души като тестовете на всички са отрицателни, съобщи д-р Милена Панайотова, директор дирекция "Надзор..

обновено на 18.08.22 в 13:38

Липсата на кворум провали избора на нов директор на УМБАЛ "Пловдив"

Извънредното общо събрание на акционерите на УМБАЛ „Пловдив“, на което трябваше да бъде сменен изпълнителният директор и да се избере нов съвет на директорите, се провали поради липса на кворум. Причината е, че Министерството на здравеопазването, което е принципал на болницата, не изпрати свой представител и така се блокира директорската рокада...

обновено на 18.08.22 в 13:38