Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дигитален новатор стана преподавателка от МГ-Пловдив

| обновено на 04.07.22 в 06:58

Сред наградените 12 учители от цялата страна в конкурса „Дигитални новатори в образованието“ 2022 г. е Виолета Маринова, старши учител по информатика и информационни технологии в ОМГ "Академик Кирил Попов“ - Пловдив.  

Инициативата се реализира за трета поредна година от Българската асоциация по информационни технологии, и е под под патронажа на Министъра на образованието и науката.

Пловдивската преподавателка получи награда в категорията Мултиплициране на иновативните учебни решения. Виолета Маринова е автор на новите учебници на издателство "Педагог 6" по компютърно моделиране и информационни технологии за 5. и 6. клас.

Другите категории са: Технологични иновации, Интерактивност при преподаването, Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии. Общият брой кандидатури, които бяха подадени тази година, е 91,сравнено с 85 през 2021 г. 

Отново най-много учители кандидатстваха в категорията Интерактивност при преподаването – 38. За категориите Технологични иновации – 23 преподаватели, Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии – 9, Мултиплициране на иновативните учебни решения – 21.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44

Петима кандидат-студенти ще се борят за 1 място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на отворените врати, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и Южна..

публикувано на 24.04.24 в 13:15
Евелина Славкова

"Тренд": ГЕРБ-СДС водят с близо 10% на ПП-ДБ

Близо 10% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори в полза на партията на Бойко Борисов. Това сочи последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг груп". В изследването, което е проведено в периода 12-19 април, са участвали 1002 души. Изводът от проучването е,..

публикувано на 24.04.24 в 10:00