Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ковид заразата в Пловдивска област пълзи нагоре

РЗИ Пловдив отчита ръст на болните от Ковид 19 на едноседмична база. 

От 23 юни до днес са регистрирани 208 новозаразени, което е с 83 повече от предходната седмица, когато се отчетени 125 болни. Само за последното денонощие има 55 нови случая.

Нарастава 14-дневната заболеваемост  -  до 50,42‰ 100 000 души при възрастните и 10‰ на 100 000 при децата, при едва 4‰ през миналата седмица за тази категория.  

Запазва се тенденцията на спад на хоспитализираните, няма интубирани и починали вследствие на заболяването пациенти, информират от здравната инспекция.

Към днешна дата активните случаи в областта са 265. 


Още от категорията

ДКК връща Иван Стоенчев във ВМЗ Сопот

Държавната консолидационна компания обяви, че предприема спешни мерки за оздравяване на дъщерните дружества. Сред тях е и ВМЗ Сопот. Извършени са промени в Съвета на директорите на оръжейницата, като в ръководството се връща и Иван Стоенчев.  Припомняме, че той пое ръководството в началото на тази година, а после беше освободен. Основен мотив за..

публикувано на 18.08.22 в 14:05

Арестуваха петима, пребили и ограбили мъж на Бунарджика

Пловдивчанин е бил жестоко пребит и ограбен при среднощна разходка в парка Бунарджика. Зловещият инцидент е станал около час след полунощ във вторник, когато на една от алеите бил пресрещнат от няколко  агресивни мъже, които изненадващо се нахвърлили върху него с ритници и юмруци, докато  човекът изгубил съзнание.   След като дошъл на себе си,..

обновено на 18.08.22 в 13:58

ВиК Пловдив е в добро финансово здраве

Освен това дружеството работи активно по всички големи проекти на територията на Пловдивска област. Това декларира управителят на дружеството инж. Огнян Кулишев пред областния управител на област Пловдив Ангел Стоев. Темата на работната им среща бе състоянието на ВиК мрежата като част от критичната инфраструктурав контекста на подготовката на..

публикувано на 18.08.22 в 13:58

В РЗИ вече правят безплатни тестове за ковид

В РЗИ Пловдив от днес се правят безплатни бързи антигенни тестове за ковид. Това съобщиха от инспекцията.  Не са необходими направления.  Изследванията могат да се правят от 9 до 16 часа в кабинет 1 на първия етаж.  До 11 часа  са преминали 8 души като тестовете на всички са отрицателни, съобщи д-р Милена Панайотова, директор дирекция "Надзор..

обновено на 18.08.22 в 13:38

Липсата на кворум провали избора на нов директор на УМБАЛ "Пловдив"

Извънредното общо събрание на акционерите на УМБАЛ „Пловдив“, на което трябваше да бъде сменен изпълнителният директор и да се избере нов съвет на директорите, се провали поради липса на кворум. Причината е, че Министерството на здравеопазването, което е принципал на болницата, не изпрати свой представител и така се блокира директорската рокада...

обновено на 18.08.22 в 13:38