Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Хюсеин Мевсим е гост на "Срещите" тази събота

| обновено на 02.07.22 в 12:40


По книгата на Хюсеин Мевсим "Атанас Далчев в Солун и Истанбул" тази събота в "Срещите"  говорим за поетиката на Атанас Далчев. 

С автора разказваме за детския спомен, травмата от отсъствието на бащата и превъзмогването й чрез писане. Интересно е. 

Слушайте ни от 9 часа.  

Чуйте цялото предаване на 02.06.2022 г. 

Още от категорията

„Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“ в Тракарт

По повод празника Голяма Богородица в Културен център "Тракарт" ще бъде открита изложбата „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“.  Тя се се осъществява с подкрепата и партньорството на Държавния културен институт към външното ни министерство.  Изложбата е нов визуален проект, изпълнен от екип изследователи медиевисти от Центъра за..

публикувано на 15.08.22 в 09:02

Тома Спространов става на 81 години

Днес един от най-емблематичните радио-гласове в ефира - Тома Спространов, празнува рожден ден и става на 81 години. Дълги години той е автор и водещ на предаванията "Любопитно петолиние" и "Пулсиращи ноти", които звучат по Радио Пловдив и "Хоризонт".  Бил е дългогодишен автор на много радио рубрики и водещ на телевизионни предавания.  Преди 5..

публикувано на 14.08.22 в 10:48

Мащабни фотографии "грейват" на фасадата на БНТ-Пловдив

Тази вечер се открива мащабната фотографска композиция на Анне Ферес (Нидерландия) и Люк Конрой (Австралия). Двамата са участници в резидентната програма на Община Пловдив CONTEXT AiR. Творбата е с размери 5Х4 м и ще бъде представена на фасадната стена от сградата на БНТ-Регионален телевизионен център - Пловдив, ул. “Найден Геров” № 8. Началото е..

публикувано на 14.08.22 в 09:07

Гала концерт на лятната музикална академия "Родопа"

Пловдив е домакин на гала концерт на участниците в Международната лятна музикална академия "Родопа".  Той ще се проведе в Музейна галерия "Димитър Георгиев", началото е в 19 часа.  Всяка година в разгара на лятото лятната академия в Широка Лъка събирамлади музиканти и певци.  Под ръководството на изявени световни педагози те се обучават да..

публикувано на 14.08.22 в 09:02

В Калофер започва празникът на дантелата

С множество прояви от днес в Калофер започва празникът на дантелата. Участници от България, Франция, Хърватска, Испания, Словакия и Полша ще представят научни разработки в сферата на финото ръкоделно изкуство. Това ще стане в рамките на първата по рода си у нас международна научно-практическа конференция „Дантелното изкуство – минало,..

обновено на 13.08.22 в 14:36