Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Режисьорът Андрей Христозов с музикален проект

| обновено на 05.07.22 в 16:17

Проектът е електронен, с разнообразна жанрова характеристика и носи името EORN. Име на сегашното издание, I Still Remember You EP. Той е финансиран от НФК.

На 9-ти юли, от 19 часа е неговото промо в Wunderbaer в Пловдив, заедно с Dj Movieman или Стефан Димов, който много пловдивчани познават. Още информация във фейсбук страницата на събитието.

Реално, самият псевдоним на проекта не означава абсолютно нищо. Просто обичам думи, които трудно се произнасят, което е изключително нелогично и контрапродуктивно в сферата, в която работим, но в крайна сметка е важно да е забавно за мен и моите приятели. Евентуално и за хората, които ще го чуят. Обичам нелогичните словосъчетания, особено такива, които са горе-долу вдъхновени от научната фантастика, на 70-те и 80-те години.

Относно самия музикален проект, той е електронен музикален проект, за който може да се каже, че е комбинация от футуристичен джънгъл и амбиент, като тази дуалност лично на мен много ми харесва. Идеята, особено, за амбиент и за атмосферичната музика идва най-вече от опита ми като музикален композитор за документални филми. По принцип, снимам документални филми като режисьор и осъществявам такава проектна дейност. Едно от най-големите удоволствия за мен е да композирам музика за филмите.

Като в този процес има много композици, които остават на монтажната маса. Просто, остават на хард диска без да бъдат използвани. Много често, приятелката ми и близки приятели, упражняват натиск върху мен да издам. Или поне да преработя музиката в слушаем вариант, който става за слушане извън филмово представяне. И така да се каже, просто бях притиснат да го направя“, споделя с усмивка Андрей Христозов.

Режисьорът Андрей Христозов, гостува в предаването „Вход свободен“.

Чуйте още за проекта, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Духът на Грузия“ завладява Античния театър

Гледайте за първи път спектакълана Държавен ансамбъл за песни и танци „Мхедрули“,Грузия на 1-ви август, от 21 часа. Изключителният грузински държавен ансамбъл за песни и танци "Мхедрули" ще зарадва българската публика с лятно турне в страната, при това с един от най-върховите си спектакли "Духът на Грузия" („Spirit of Georgia“)..

публикувано на 26.07.24 в 15:13

В "Срещите" - за изкуствения интелект и Бог

Ще има ли диалог между Бог и изкуствения интелект?. С Николай Генов, автор на книгата "Виртуалният човек", тръгваме от фантастиката.  Още като тънко ручейче в традиционната литература фантастиката си позволява да отрече онова от Вечните книги: "Каквото е било, е и ще бъде" и да заговори за еволюиращ Бог.  Така ли е наистина?  Слушайте, интересно..

обновено на 26.07.24 в 11:42

Изложба на скулптора Павел Койчев в зала "2019"

Хоризонтално, отвесно, наклонено“ е названието на новата скулптурна провокация от големия български художник Павел Койчев в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“32. Авторът представя нови голямоформатни скулптури специално за това пространство. Творбите са абстрактни и цветни. Павел Койчев е роден през 1939 г. в София. Завършил е..

публикувано на 26.07.24 в 07:42

25 години Шекспиров театър в Паталеница

За 25 години в Паталеница са се включили толкова много зрители, актьори, режисьори.  За нас театърът под звездите е кауза, каза Инна Церовска , мениджър на на Шекспирова компания „Петровден“  по повод отбелязването на 25 години Шекспиров театър под звездите в село Паталеница  и представяне на проявите, посветени на годишнината. На 26 юли ще..

публикувано на 25.07.24 в 11:11

Строги мерки за сигурност за тридневния HILLS OF ROCK

Пловдивската полиция огласи мащабни мерки за сигурност по време на големия музикален форум –  „Хилс ъф Рок“.  Предвидено е силно полицейско присъствие в периметъра на фестивала. Мобилни екипи ще патрулират постоянно и ще реагират незабавно при всеки сигнал.  Униформените ще охраняват паркинг зоните за автомобили на посетителите  - пред..

обновено на 25.07.24 в 08:58