Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще се направи опит ПГ на ИТН да подкрепи нов кабинет

Тази вероятност допусна в предаването "Точно днес" депутатът от ДБ Зарко Маринов. Той направи уговорката, че идеята в тях да не участва Тошко Йорданов, а целта да се преодолеят индивидуалните разговори и да се търси по- копактна подкрепа по програмата за утправление. Смолянкият депутат определи индивидиалните разговори като притеснителни за самите депутати.  Позова се и на сигнали, излъчени от ИТН, че са готови на разговор, " но никой не ги търси".

Самият Маринов оценява шансовете за съставяне на правителство като 50:50.

Според него не е невъзможно доверието да се възстанови и да се остави назад егото на всеки, защото пред страната има каскада от кризи,  предстои приемане  и стратегически документи в областта на земеделието, сигурността, енергетиката и за приемане на еврото. Приоритети на ДБ са промените в съдебната власт, да се потърсят механизмите за контрол върху работата на главния прокурор, да се финализира законът за противодействието на корупцията, уточни Маринов.

Нямаме проблем с кандидатурата Бойко Рашков за шеф на антикорупционния орган, нито с БСП и нейната позиция за Русия, каза Зарко Маринов.

Според него, ако това НС продължи работа, ще се направи промяна в правилника, в който независимите депутати да участват в работата на комисиите, за да не се допуска липсата на кворум, каквито примери има в последните дни.

Като член на комисията по регинално развитие Маринов акцентира и върху необходимостта докладът за пътнит ремонти да мине през нея, за да се даде възможност до края на септември да се завършат започнати обекти. Друг е въпросът дали самите фирми ще са в състояние за ги завършат, защото са взели поръчки за много обекти в р азлични региони.

Цялото интервю е в прикачения звуков файл.








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18

Забавянето на втория мандат е иновативно и смислено решение

Сложната политическа ситуация изисква сложни иновативни решения и отлагането на връчването на втория мандат, което поискаха от ПП- ДБ от президента, е разбираемо. Поради това, че те неочаквано се оказа втори сега имат време да преценят какво искат и какви ще политиките им в новата ситуация, коментира докторът по социология Венелин Стойчев. Такова..

публикувано на 15.07.24 в 12:11

4-ти ден в битка срещу огнената стихия в Калояново и Хисаря

Пожарът между Калояново и Хисаря е овладян и нощта е преминала спокойно.   Заради тлеещите огнища и очакваните високи температури обаче на мястото остават екипи на пожарната, служители на Горското стопанство, военнослужещи и доброволци.  През нощта в района на селата Иван Вазово и Михилци са разположени няколко екипа на..

обновено на 15.07.24 в 11:17