Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариян Тонев премина във ФК Крумовград

Голмайсторът на Марица подсилва атаката на новака във Втора лига

Мариян Тонев премина във ФК Крумовград
Снимка: ПФК Марица Пловдив

Голмайсторът на Марица (Пловдив) и на Втора лига през изминалия сезон Мариян Тонев ще продължи кариерата си в тима на ФК Крумовград. Сделката за футболиста стана факт в понеделник, а условията по нея са договорени през последните няколко дни.

Мариян Тонев игра за Марица през последния сезон, който бе дебютен за него в професионалния футбол. Той записа 37 официални мача за тима, в които реализира общо 20 гола. Тонев бе избран и за Футболист на годината на "жълто-сините". Интерес към него от различни клубове имаше през почти целия му престой в пловдивския клуб.

"Искам да благодаря на всички в Марица (Пловдив), за възможността, която ми предостави клуба! За всички положителни емоции! Прекарах една прекрасна и много успешна за мен година в отбора. Пожелавам здраве, щастие и късмет на всички в отбора, както и успех през новия сезон!". С тези думи Мариян Тонев се разделя с клуба, с който постигна най-големите си успехи в кариерата си до тук.

"ПФК Марица 1921 Пловдив желае на футболиста здраве и още много бъдещи успехи по футболните терени! Горди сме с постигнатото от него и отбора през последния сезон, както и с това, че той сбъдна една своя мечта в Марица! А ние 100 години сбъдваме мечти!".Така "жълто-сините" изпратиха голмайстора си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Тимът на България в Пловдив

Отложиха жребия за Купа "Дейвис" за октомври

Жребият за Купа „Дейвис" ще се тегли в началото на месец октомври. Тегленето трябваше да се проведе вчера, но поради технически причини бе отложено за началото на следващия месец. България се наложи над Салвадор с 3:2 победи в Пловдив и ще играе за изкачване в Световна група I. След този успех отборът ни е №43 в обновената ранглиста за Купа "Дейвис"...

публикувано на 26.09.24 в 15:12
Никола Илиев

"Ботев" с един младежки и трима юношески национали

Офанзивният футболист на "Ботев" (Пловдив) Никола Илиев отново ще е част от състава на България U21. Селекцията на Александър Димитров ще гостува на два пъти в квалификации за Европейското първенство за младежи в Словения — на лидера в групата Германия и на Израел на 11 и 15 октомври. 20-годишният Илиев взе участие във всички осем двубоя от група "D"..

публикувано на 26.09.24 в 11:29
Христо Крушарски

Крушарски спря заплатите, иска 5 млн. лева и напуска

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски обяви, че цената, срещу която ще предостави контролния пакет акции в клуба е 5 милиона лева. „Нека мисионерите като Константин Думанов, който също има бизнес, да извади пари, а не само да обикаля и да търси кой друг да ги даде и да ги налее в клуба. Аз спирам да плащам заплати на футболистите,..

публикувано на 25.09.24 в 16:25

Жребий за купата на България

Стана ясен жребият за два кръга в турнира за Купата на България. Във втория предварителен кръг отборът на Марица (Пловдив) ще срещне втородивизионния Беласица (Петрич). В 1/16-финалите Ботев (Пловдив) ще гостува на победителя от двойката Вихрен (Сандански) - Миньор (Перник). Локомотив (Пловдив) ще има визита на победителя от сблъсъка Черноморец..

публикувано на 24.09.24 в 18:01

Локомотив остана без ръководство!

ПФК Локомотив Пловдив излезе с изключително важно официално съобщение. Ето какво написаха от "Лаута": Уважаеми локомотивци, С оглед насъбралото се напрежение и представянето на отбора в последните няколко седмици, всички членове от борда на директорите на ПФК Локомотив Пловдив решиха да подадат днес своите оставки. Решението им е окончателно. В..

публикувано на 24.09.24 в 11:46