Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подновяват ремонта на пътя Първомай-Асеновград след ВиК ремонт в Козаново

Ремонтът на пътя Първомай-Асеновград е спрян от 10 дни, заради подмяна на водопровода в село Козаново, която се извършва от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД . Това уточняват от „Европейски пътища“ АД в отговор на констатация  от Областно пътно управление – Пловдив за  слабото напредване на изпълняваните от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД проекти  в населените места, попадащи в обхвата на проекта. 

От „Европейски пътища“ АД уверяват, че изпълняваните от кампанията ремонтни дейности, които включват полагане на два пласта асфалт, включително и извън населеното място от с. Козаново до Асеновград,  ще продължат веднага, след като „Водоснабдяване и канализация“ приключат с дейностите по подмяната на водопровода.

Припомняме, че ремонтът на пътя, който се ползва от жителите на Конуш, Поройна, Избегли, Златовръх и още няколко села от общините Асеновград и Първомай, трябва да бъде окончателно приключен в края на септември. Досега обаче  положеният анфалт обхваща едва 5 км от пътя между селата Поройна и Патриарх Евтимово, а от Асеновград до Патриарх Евтимово има само положен чакъл. 

Междувременно засегнатите жители на селата по пътя Асеновград – Първомай  изпратиха протестно писмо до президента и Народното събрание, заявявайки готовнност за гражданско неподчинение, в случай , че ремонтът не бъде незабавно възобновен. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Три дни празник на киселото мляко в Момчиловци

Седми международен фестивал на киселото мляко се открива следобед в центъра на родопското село Момчиловци.  За тридневния празник пристига китайска делегация. Инфлуенсъри от азиатската държава ще излъчват на живо фестивалната програма. Събитието се организира  съвместно с китайски партньори от компания за производство на млечни продукти с марка..

обновено на 30.08.24 в 09:02

Валежи и гръмотевици на юг и на изток, в Пловдив 29°

Жълт код за опасно време е обявен в 11 области в страната за днешния петък, съобщават от Националния институт за метеорология и хидрология.  Предупреждението е в сила за обласите Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Смолян, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил.  Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. Развитието..

обновено на 30.08.24 в 09:02

Днес е летният Александровден, черпят носещите мъжествени имена

На 30 август Православната църква почита Светите Александър, Павел и Йоан, патриарси Цариградски и Пренасяне мощите на Св. Александър Невски.  Основният празник на св. Александър Невски е на 23 ноември. На 30 август 1724 година руският император Петър Първи тържествено пренася мощите на Св. Александър Невски в новата руска столица Санкт..

публикувано на 30.08.24 в 09:01

Връщат в ареста насилника на Дебора

Пловдивският окръжен съд отмени определението на Районния съд в града, който пусна под домашен арест обвиняемия по делото "Дебора" Георги Георгиев.  С днешното си решение окръжните магистрати върнаха в ареста Георгиев, който е с по- лека мярка за неотклонение от 30-ти юли.   Определението е окончателно.

публикувано на 29.08.24 в 17:11

В Пазарджик не закриват училища, но растат маломерните паралелки

С 44 маломерни и слети паралелки в 39 училища започва новата 2024/2025 учебна година в община Пазарджик. Това реши на днешното си заседание Общинският съвет, който одобри тяхното сформиране и им отпусна финансиране от над 128 хиляди лева от общинската хазна. При обсъждането на предложението някои съветници изразиха притеснение за качеството на..

публикувано на 29.08.24 в 17:05