Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьор вози децата си на АМ "Тракия" с 2 промила алкохол

Пиян шофьор е  задържан от пътни полицаи в пловдивския участък на автомагистрала „Тракия“. Патрулиращ екип в района на 126-ти км, посока София, забелязал шофьор на лек автомобил „Шкода“ да говори по мобилен телефон, без необходимото устройство. 

При спиране на колата е установено, че в нея пътува семейство от Перник с две малки деца. Последвал тест с дрегер на 40-годишния мъж зад волана и уредът отчел положителна проба за алкохол над 2 промила. 

Водачът е задържан за едно денонощие в РУ-Труд, образувано е бързо производство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

След поредните тапи в "Южен" кметът успокои, че така ще е до Коледа

Огромни тапи се образуваха и тази сутрин в Пловдивския район Южен и на Околовръстно шосе в посока Пловдив.  Шофьори се оплакаха от задръствания по реновираната улица „Даме Груев“ и във вътрешността на квартал „Кючук Париж“, като част от тях споделяха, че придвижването до центъра им  е отнемало около 45 минути. Сигналите са изпратени и до кмета..

обновено на 17.09.24 в 13:17

Община Пазарджик ще създаде свое комунално дружество

Община Пазарджик започва реформи в сметопочистването и сметоизвозването, съобщиха от администрацията. Част от средствата, необходими за реализацията на реформата, ще бъдат осигурени чрез наскоро поискания кредит за покриване на досегашните дългове и ще бъдат насочени за закупуването на оборудване, което ще гарантира ефективното стартиране на..

обновено на 17.09.24 в 13:15

Домашен боен арсенал откри полицията в с. Оборище

Криминалисти иззеха незаконно притежавани оръжие и боеприпаси от дома на 65-годишен жител на село Оборище.  В къщата полицаите открили 320 патрона от различен вид и калибър, пневматична пушка преработена за стрелба с малокалибрени патрони, едно самоделно оръжие, различни части и механизми.  Намерените оръжия, боеприпаси и части за тях са иззети,..

публикувано на 17.09.24 в 12:13

Блъснаха жена от фирма "Чистота" до моста на "Герджика"

52-годишна жена от  фирма " Чистота" пострада, след като бе ударена от автомобил на ул. „Въча“ в Пловдив. Инцидентът станал в подножието на моста на „Герджика“ в район „Северен“, като впоследствие пострадалата е откарана в болница. 35-годишният шофьор на автомобила „Алфа Ромео“ е дал отрицателна проба за алкохол. Още двама пешеходци пострадаха..

публикувано на 17.09.24 в 11:54

Църквата почита Светите Вяра, Надежда, Любов и София

Българската православна църква почита паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София и отдава почит на на добродетелите, които ни крепят - вярата, надеждата, любовта и мъдростта. Преданието разказва, че през втората половина на І век в Рим живяла благочестива християнка, която се казвала София. Тя имала три дъщери, които..

обновено на 17.09.24 в 10:41