Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Азрудин Валентич с изявление за Ботев (Пловдив)

Ето истината за ситуацията в отбора и за свалената икона

Азрудин Валентич
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Старши-треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич излезе със специално изявление относно ситуацията в клуба след трите поредни шампионатни загуби и преди реванша с кипърския АПОЛЕЛ в турнира УЕФА - Лига на конференциите.

Специалистът коментира и казуса със свалената икона от стената в съблекалнята на отбора.

"Уважаеми Ботевисти!

Аз, Азрудин Валентич, се обръщам към Вас публично, за първи път от деветнадесетте  месеца на моята работа в нашия любим клуб.

Разочарованието е голямо, защото сезонът не тръгна в посоката, която очаквахме. Това разочарование е основателно, защото Ботев е клуб, който винаги има нужда и иска да побеждава, независимо кой е съперникът отсреща.

Цялата отговорност за лошите резултати е моя, защото аз съм треньор на отбора и вземам крайните решения!

Не бягам от отговорност. Най-много ме боли от лъжите, разпространявани в медиите, които са свързани с името ми и принципите на живота ми.

Моите принципи са: професионализъм, уважение, толерантност и любов.

Всички, които работят с мен тук, в Коматево, знаят кой съм и какво е най-важно за мен и знаят каква хармония, професионализъм и взаимно уважение изградихме за тези 19 месеца.

Всички решения които съм взел, са решения, които са най-добри за Ботев, а не за отделни лица или лично за мен. Заради това заедно с вас - верните Ботевисти успяхме да постигнем най-добрия резултат за последните 27 години.

Същият Вали, който успя заедно с вас, да победим Левски в София за първи път след 30 години!

Същият Вали, който остана непобеден в два мача срещу Локо Пловдив!

Същият Вали, който заедно с вас, успяхме да победим Берое, Левски, ЦСКА и Локо Пловдив у дома в един сезон!

Така че, не вярвайте на написаното, особено за Иконата, защото това е, което най-много уважавам!

Особено се радвам, когато виждам моите играчи да се молят на Бог по толкова различни начини и да се молят за нас, семейството ни и нашия БОТЕВ.

Никога и никога не съм искал Иконата да бъде изнесена от нашата съблекалня - поисках да бъде защитена, докато ремонтират съблекалнята и след това да бъде върната на мястото си!

Всички други стикери - на Ливърпул, Барселона или други отбори поисках да се премахнат, защото искам да се изгради ИДЕНТИЧНОСТТА НА БОТЕВ.

С това приключвам историята с всички спекулации и искам да ви кажа, че утре пътуваме за Никозия и че ще направим всичко възможно да ви направим щастливи, както сме правили много пъти досега!

След мача, независимо от резултата, аз ще взема окончателното решение кое е най-доброто за БОТЕВ в този момент, за да върнем подкрепата ви към нашия БОТЕВ.

Всички сме служба за БОТЕВ, а БОТЕВ е Красота, Вяра и Борба.

А за мен също е ЛЮБОВ!

Веднъж Ботевист - завинаги Ботевист!

Вали."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слушайте "Жрински" - "Ботев" от 21:00 часа по Радио Пловдив

Ботев Пловдив гостува тази вечер от 21:00 часа на стадион "Под Биелим Бриегом“ в Мостар в реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Канарчетата" влизат в сблъсъка с местния Жрински с аванс от 2:1 след първия двубой на "Христо Ботев“, когато точни за успеха бяха Самуел Акере и Алекса Мараш. Възпитаниците на Душан Керкез се намират..

публикувано на 15.08.24 в 11:08

Ботев поиска под наем полски десен бек

Ръководството на Ботев (Пловдив) е проявило интерес към полския защитник Бартломей Клудка. 22-годишният десен бек играе в местния Заглебие Любим. “Жълто-черните” са пожелали да привлекат Клудка под наем с опция за закупуване. Тази оферта обаче, със съответните финансови параметри, е била отхвърлена от шефовете на Заглебие, твърдят полски медии. През..

публикувано на 14.08.24 в 17:58

Промяна за реванша между Жрински и Ботев

УЕФА направи важна промяна за предстоящия мач между Жрински и Ботев (Пловдив) . Европейската футболна централа е извършила рокада по отношение на съдийския състав за срещата-реванш. Първоначално двубоят в Мостар трябваше да бъде ръководен от португалска съдийска бригада, начело с Мигел Ногейра. След направената смяна, решаващият сблъсък ще бъде свирен..

публикувано на 14.08.24 в 17:55

Вратарска дилема пред Душан Керкез

Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез ще продължи да налага датския вратар Ханс Кристиан Бернат. Той бе привлечен през лятото за заместник на продадения в Русия национал на Босна и Херцеговина Хидайет Ханкич. Въпреки това в началото на кампанията като титуляр започна Матвей Игонен, който е част от селекцията на Естония. Той бе взет още през зимата от..

публикувано на 13.08.24 в 18:03

Марица привлече млада националка

Марица (Пловдив) привлече трето ново попълнение за сезон 2024-2025 в лицето на националката до 20 години Кая Николова. Кая е третата нова волейболистка в тима след немската националка Ванеса Агбортаби и Ралина Дошкова. Кая Николова играе на поста център и последните два сезона беше част от женския отбор на ЦСКА (София). Тя е била част от националните..

публикувано на 13.08.24 в 17:39