Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентич вече не е начело на Ботев (Пловдив)

Азрудин Валентич
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Азрудин Валентич вече не е треньор на Ботев (Пловдив), съобщиха от клуба.

Специалистът ще стане стратегически съветник на собственика на клуба за спортното развитие на „жълто-черните“

Старши треньорът на Ботев II Артур Ованесян ще изпълнява длъжността старши треньор на мъжкия отбор в мача срещу Локомотив (София).

Ботев благодари на Азрудин Валентич за работата му и му пожелава успех на новия пост за подобряване на спортното развитие на клуба.

Азрудин Валентич пое Ботев през 2021 г. и изведе клуба до бронзови медали в българското първенство за първи път от 27 години. За година и половина работа специалистът успя напълно да възстанови подхода към тренировъчния и игровия процес на отбора и да изведе отбора в Европа.

Ръководството и щабът на Ботев благодари на Валентич за приноса му за развитието на клуба и му пожелава успех в бъдещата му дейност.

„Заедно със собственика и ръководството на клуба решихме мачът в Никозия срещу Апоел да е последният за мен като старши треньор на отбора. Това е обмислено и балансирано решение, което вярвам, че ще помогне на клуба да подобри сегашното състояние на нещата и да прекъсне низа от лош късмет. От първия ден на работа в клуба дадох всичките си знания и сили, за да постигна най-добрия резултат за отбора.

В настоящата ситуация е време да направим промени в отбора. Никога не съм се страхувал от отговорността, а сега разбирам, че винаги треньорът е отговорен за резултатите на терена. Ще продължа да прилагам всичките си знания и усилия, за да помогна на Ботев да продължи възходящото си движение в нов по-висок статус. Благодарен съм на собственика и ръководството на клуба за доверието и призовавам феновете да подкрепят отбора в този труден период. Само Ботев”, заяви Азрудин Валентич.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57