Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пробуждане и трансформация със синергоетика

| обновено на 31.07.22 в 11:24
Снимка: Личен архив

Синергоетика е сравнително нов, енергиен, метод. Той е създаден през 2011-та година, от Лидия Шартон. 

„Методът не е егрегорен, тук говорим за случване на нещата на едно много дълбоко ниво, на ниво душа. Не се правят никакви корекции. Всичко се получава чрез дълбоко осъзнаване на душата, тъй като тя идва с много товари, дали от минали прераждания, дали родови. Тези травми са заключени в душата. Всъщност, оттам ги освобождаваме. При някои хора ефектът се усеща веднага, при други е нужно време, тъй като се работи отвътре навън. Лекуваме душата, за да може отвътре навън да се прояви и изцяло да се хармонизира“, разказва енергийният терапевт Елица Исакова.

Синергоетика е метод, в който нещата се случват чрез мисълта. Мислено се следват някои стъпки, които терапевтът прави. Методът е дистанционен, не е нужно пациент и терапевт да бъдат на едно място. Те се свързват чрез енергийното поле, влизайки в портал, в който се извършва основната работа. Темата е поставена предварително, възможно е да се работи и без тема. Може да се засегне, почти, всеки един аспект от физическия ни живот и съществуване. Продължителността на сеанса е индивидуална в зависимост от човека и темата, с която се работи. Обикновено, продължителността на работата е около 20 до 30 минути. Ако темата е по-обемна е възможно нещата да се случат и за 40 минути. Има варианти, в които проработването на проблематиката става и за 15 минути. 

„Всичко е много индивидуално. Ние сме уникални и различни, и тук няма никакви правила, а именно, че всичко трябва да се получи по точно конкретен и структуриран начин. Случва се хората, които идват да са материално добре, но да чувстват сериозна празнота в душата си. Затова, често, ние искаме все повече и повече материални придобивки, в опит да запълним празнотата в душата си, но всичко това ни дава утеха за кратко време и компенсирани донякъде. Терапевтът е канал на енергии, които стигат до човека, за да се запълни тази празнина и човекът да открие своя потенциал. Разбира се, това не гарантира розов живот и случване на нещата с магическа пръчка. Така или иначе, ние сме тук, за да се учим и да израстваме. Във времето ще излизат различни ситуации, но ние ставаме по-осъзнати, стабилни вътре в себе си. Започваме да гледаме с други очи на нещата, които се случват. Осъзнаваме, че дадената ситуация, която идва, просто е поредният урок и е необходимо да се отработи“, споделя Елица Исакова.

Още за метода „Синергоетика“, терапевтът Елица Исакова разказва в неделния „Шейкър“.

Чуйте, в прикачения файл. 


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Ваня Гешева

Ваня Гешева - с пълен комплект олимпийски медали

Легендата Ваня Гешева е родена на 06.04.1960 г. в пловдивското село Брестовица. Ваня Гешева е първият и единствен български спортист, извоювал пълен комплект медали от едни олимпийски игри – златен медал на К1-500 м, сребърен медал на К2-500 м и бронзов медал на К4-500 м през 1988 г. в Сеул през 1988 година. Гешева донася първия медал от олимпиада в..

публикувано на 23.07.24 в 09:43

"Ботев" срещу "Аякс", ако елиминира "Панатинайкос"

"Ботев" (Пловдив) ще срещне победителя от двойката "Аякс" - "Войводина" в третия квалификационен кръг на Лига Европа.  Това отреди тегленият жребий в Нион, Швейцария. Преди това "канарчетата" трябва да отстранят гръцкия гранд "Панатинайкос" във втория кръг на надпреварата. Мачовете са на 8 и 15 август, като в първата среща "жълто-черните" са..

публикувано на 22.07.24 в 15:09
Стоян Делчев

Стоян Делчев - първият българин с 2 медала от една олимпиада

Легендата на българската и световната  спортна гимнастика Стоян Делчев е роден на 03.07.1959 г. в град Пловдив. Стоян Делчев е първият българин, извоювал два медала от едни олимпийски игри – в Москва през 1980 г. – бронзов в многобоя и златен на висилка. Именно с столицата на  Русия той става първият ни гимнастик олимпийски шампион. През 1980 г...

публикувано на 22.07.24 в 13:28
Ботев стартира с успех във Враца

"Ботев" обърна с 3:1 съименика си във Враца

Ботев (Пловдив) стартира по най-добрия начин новия сезон в Първа лига. "Канарчетата" се наложиха с 3:1 при визитата си на Ботев (Враца) на стадион "Христо Ботев" в Северозападна България. Първата част премина в спокойно темпо, като домакините бяха по-активни в първите минути, докато "канарчетата" владееха инициативата в края на полувремето. След..

публикувано на 22.07.24 в 00:50
Севдалин Маринов

Севдалин Маринов - повелителят на категория до 52 кг

Легендарният ни щангист Севдалин Маринов е роден на 11.06.1968 г. в град Асеновград На 18 септември 1988 г. става олимпийски шампион в Сеул в категория 52 кг с рекорди от 120 кг в изхвърлянето и 270 в двубоя. Там Маринов става един от тримата най-млади български олимпийски шампиони в щангите (на 20 години 3 месеца и 7 дни).  Маринов е трикратен..

публикувано на 21.07.24 в 09:38