Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Хисаря вече има компостираща инсталация за 3,3 млн. лева

| обновено на 03.08.22 в 11:50

Компостираща инсталация за зелени отпадъци, събирани от домакинствата, градинките и обществените паркове, ще бъде открита днес в близост до село Михилци, община Хисаря. Освен инсталациите за преработка са осигурени съоръжения и техника за разделно събиране на биоразградими отпадъци на територията на общината.

Европроектът, по който е изградена компостиращата инсталация, е на обща стойност над 3 300 000 лева, като община Хисаря участва с малко над 800 хиляди лева собствено финансиране.

Площадката за преработката на зелените отпадъци е изградена на 10 дка общинска земя между Хисаря и с. Михилци.

Компостиращата инсталация е с капацитет близо 3000 тона годишно разделно събрани градински отпадъци от домакинства и зелен отпадък от поддръжката на общински площи. Съоръжението ще обслужва над 10 000 жители.

Интервю с кмета на община Хисаря Пенка Ганева може да чуете от прикачения звуков файл.
Още от категорията

Пристигнаха фургоните за пострадалите в Каравелово, Слатина и Богдан

Започва разполагането на жилищните фургони в най-тежко пострадалите от наводнението карловски села – Каравелово, Слатина и Богдан, съобщи областният управител на област Пловдив Ангел Стоев. Първо ще бъдат доставени 8 фургона в Каравелово и утре, по желание на семействата, ще бъдат разположени в дворовете им. На следващия ден още 8 фургона ще..

обновено на 04.10.22 в 19:10

Пловдив обяви частично бедствено положение, спешно чисти Марица

Спешно почистване на коритото на Марица в Пловдив предприема община Пловдив. Предвидената сума е 1 250 000 лева без ДДС.  Процедурата става възможна след обявено от кмета Здравко Димитров частично бедствено положение заради състоянието на речното корито. Днес община Пловдив е обявила обществената поръчка по процедурата за договаряне без..

обновено на 04.10.22 в 17:35

Чистят незаконни сметища по околовръстното на Асеновград

Oбщина Асеновград започна  почистване на незаконните сметища на околовръстното шосе на Асеновград в посока Червен. Акцията  по улица "Миньор" се извършва с машини и ще продължи близо 10 дни.  Организирано е и постоянното извозване на изхвърлените битови и строителни отпадъци. След приключване на почистването ще бъдат издигнати диги и от двете..

публикувано на 04.10.22 в 15:35

Събраха офертите за Рогошко и Голямоконарско шосе

Четири фирми подадоха оферти за ремонта на Рогошко шосе , който ще струва 12 500 000 лева без ДДС.  Срокът за подаване на оферти изтече снощи. За реконструкцията на близо 4,5 километра от кръговото на Адата до границата с община Марица ще спорят Парсек груп, Иса 2000, Европейски пътища и обединение Адата 22. Първите три фирми подадоха..

публикувано на 04.10.22 в 15:01

Пак арестуваха пияни и дрогирани шофьори

Четирима шофьори, карали пияни и под въздействието на наркотици, са били аресувани в Пазарджишко. Срещу тях да образувани п олицейски производства.   Двама от арестуваните - 35-годишен от Панагюрище и 46-годишен от Брацигово са засечени да шофират под въздействието на наркотици и на алкохол. Пробите на дрегерите отчели 2.31 и 1.74 промила..

публикувано на 04.10.22 в 13:18