Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Лъчезар Бояджиев представя „Кристо за начинаещи“ в Sarieva

С изложбата „Кристо за начинаещи“  стартира едноименният проект на  Лъчезар Бояджиев в галерия Sarieva.

Известният български художник – експерт на творчеството, методите и практиките на Кристо и Жан-Клод, ще представи една фантазия – макет за паметник на Кристо, отваряйки пространство за дебат по въпроси за миналото и бъдещето в културата.

В продължение на четири месеца Лъчезар Бояджиев ще се фокусира върху изкуството в обществена среда, обхващайки различни инициативи, свързани с творчеството на  артистичното семейство. Проектът „Кристо за начинаещи“  е пилотен  на галерия Sarieva  и „Фондация Отворени  Изкуства“  в програмата Sarieva Open Arts .

На 6-ти август между 10.30 и 12.30 ч. на различни локации в Пловдив ще се проведе лекционен курс с Лъчезар Бояджиев, уточняват от галерия Sarieva.

Веселина Пеева разговаря с Лъчезар Бояджиев в ефира на "Точно днес".

Цялото итервю може да чуете в прикачения звуков файл. 

По публикацията работи: Христина Йорданова
Още от категорията

Росица Якобс представя в Пловдив книгата си „Умрях, за да живея“

В конферентната зала на НБ „Иван Вазов“, на 30-ти ноември от 17 часа, Росица Якобс разказва историята си, в романа „Умрях, за да живея“.   През 2008 година, тя претърпява автомобилна катастрофа, в която оцелява като по чудо, но изпада в дълбока кома, след което се оказва, че е парализирана от врата надолу. В своята книга „Умрях, за да..

обновено на 29.11.23 в 17:23

Великите европейци - Карл Юнг

С тази молитва в късните години на живота си самият Карл Густав Юнг се обръща към своята душа – може би най-важният персонаж не само в неговата наука, но и в неговото собствено битие и мислене едновременно. „Аз наричам външната нагласа, външният характер, персона, а вътрешната нагласа – анима, душа” – уточнява Юнг в книгата си „Психологически..

публикувано на 29.11.23 в 10:22

Янко Ненов с изложба "Сладостта от безгрижието"

В най-празничния месец от годината известният художник Янко Ненов предлага на публиката изложба с новите си произведения, която многозначително е озаглавил „DOLCE FAR NIENTE или СЛАДОСТТА ОТ БЕЗГРИЖИЕТО“. Откриването е на 29 ноември от 18:00 часа на първия етаж в Градската художествена галерия на Главната. Със завладяващо майсторство и ювелирна..

публикувано на 29.11.23 в 09:14

Премиера на "Апокалипсиса" в Кукления театър

Най-новата постановка на Пловдивския Куклен театър е „Апокалипсисът идва в 6 вечерта“, чиято премиера е на 30 ноември и 1 декември. Паметливи любители на Мелпомена ще се сетят, че тази пиеса на Георги Господинов вече е поставяна пред 13 години от Маргарита Младенова с Малък градски театър „Зад канала“. Сега нов прочит на тази..

публикувано на 28.11.23 в 16:06

"В търсене на звука" в Етнографския музей

Етнo-фoтoизлoжбaтa „В търсене на звука“ гостува в Пловдив. Тя е заснета с непрофесионални модели със слухови увреждания под звуците на жива музика от професионални изпълнители на български фолклор.   Целта на проекта е да се види  по какъв начин тези хора реагират на звуците, ритмите и мелодиите.  Снимките, участващи в изложбата, са уловили..

обновено на 28.11.23 в 08:05