Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на документалния филм "Кавал парк"

| обновено на 05.08.22 в 10:35Три години отнемат на режисьора Богдан Дарев, за да завърши снимките по фокументалния филм "Кавал парк" посветен на Александър Еплер - американец от руски произход, кавалджия , майстор на музикални инструменти, и завинаги влюбен в България и българския фолклор. До 20 октомври продължава турнето на документалния филм на режисьора Богдан Дарев "Кавал Парк". Световната премиера е на 6 август в Копривщица. 

За вдъхновяващата история зад документалната лента, чуйте в прикаченото аудио. 

Американецът от руски произход, Александър Еплер, ни учи на любов към България.

Документален, САЩ, България, 100 мин., цветен, HD, английско и българско аудио, български и английски субтитри.

Главен продуцент - Българско Общество ПЧЕЛА
Продуцент, сценарист и режисьор - Богдан Дарев
По идея на Васил Денев
С участието на Александър Еплер
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Екатерина Костова и Илия Михайлов с награди от ДПП

Екатерина Костова грабна наградата за поезия, а Илия Михайлов – за проза.   Отличията се връчват от Дружеството на пловдивските писатели, което възстанови традицията да награждава свои членове за издадени през миналата година творби. Литературният критик д-р Емилия Каменова прегледа книгите и определи Екатерина Костова да вземе награда за..

публикувано на 30.05.24 в 21:47

Пловдив има нов mobile app за културното наследство

Пуснато е новото мобилно приложение „АртиФакт Пловдив“ (ART&FACT PLOVDIV). То е създадено по проекта на община Пловдив „Културното наследство на Пловдив, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“. Приложението е на стойност 200 000 лева и е разработено сътрудничество със софтуерна компания. Мартин Матев, представител..

публикувано на 30.05.24 в 11:52

Започва фестивалът "Черната кутия"

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов ще даде началото на 18-то издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц  „Черната кутия“.  Събитието продължава до 14 юни. В програмата са включени международни и български спектакли и събития в областта на театъра и съвременния танц от Италия,..

обновено на 30.05.24 в 11:31

„Малката Мелпомена“ събира млади театрали

Третото издание на Националния младежки театрален фестивал „Малката Мелпомена“ стартира  в Пловдив. Инициативата, която продължава пет дни, е на Театър АПАРТ и се провежда в залата на театъра на пл. „Съединение“№3. Участие са заявили  театрални групи и школи от Пловдив, София, Ямбол, Плевен, Пазарджик, Сливен, Перник, Габрово...

обновено на 30.05.24 в 11:31

Вагнеров спектакъл ще звучи на Международния камерен фестивал

Камерен Вагнеров спектакъл ще звучи тази вечер в 60-то юбилейно издание на Международния камерен фестивал Пловдив. Музикалното събитие ще се проведе в концертна зала АМТИИ, начало: 19:30 ч. Гостите са от Австрия: Томас Вайнхапел - баритон; Александра Голубитская - пиано; Нина С. Габриел - модератор Повече за събитието от интервюто с проф...

публикувано на 30.05.24 в 09:45