Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Скандал на церемонията по приемането на властта в Смолян

| обновено на 05.08.22 в 13:21
Емил Хумчев очаква Стефан Сабрутев за церемонията по предаване на властта
Снимка: ФБ на Емил Хумчев

Предаването и приемането на властта в областната управа на Смолян на практика се провали, след като новоназначеният служебен областен управител Стефан Сабрутев не дойде за символичната церемония. Обявеният час от екипа на досегашния областен управител Емил Хумчев бе 10.00 часа днес.

В профила си в социалните мрежи Емил Хумчев от БСП написа: „С уважение поканих служебния областен управител на Смолян в 10.00 ч. да му предам поста, каквато е традицията. За мое голямо съжаление г-н Сабрутев не се отзова на поканата, с което показва личното му отношение към мен и партията, която два пъти го издигна за кмет на Смолян.И нека е ясно на всички - г-н Сабрутев не е областен управител от БСП и БСП не участва в управлението на областта и страната!“, заявява Хумчев.

Той благодари на всички, с които е работил като областен управител на Смолян и допълни: “До скоро, приятели! За мен беше чест!“

Пред Радио Пловдив Стефан Сабрутев нарече това: "Фалшиви новини" и добави: 

"Определеният час бе 11.00 - така, както е посочено в решението на Министерския съвет. Г-н Хумчев настояваше да е по-рано, но му обясних, че имам ангажимент и не мога. Цялата работа е, че г-н Хумчев бърза за Национален съвет на БСП и партийните дела са много по-важни за него от хората. Предполагам, че по нареждане на Корнелия Нинова той е трябвало да бъде в София в точен час и за него това е по-важно". 

Сабрутев допълни, че е приел поста в 11.00 ч. от заместник областния управител Явор Ружинов. 

Още от категорията

Четири хеликоптера вече гасят пожара между Елшица и Левски

Продължава гасенето на огромния горски пожар между панагюрските села Елшица и Левски.  Над 200 души се борят с огнената стихия, от въздуха гасят и вертолети от авиобаза Крумово.  Четвърти хеликоптер на авиобаза Крумово се включи тази вечер в гасенето.   В Панагюрище остава в сила частичното бедствено положение. Няма замърсяване на въздуха в..

обновено на 09.08.22 в 21:43

ВМЗ е на печалба, служебният министър на икономиката греши

Ръководството на ВМЗ – Сопот опорверга днешното изказване на служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, че икономическото състояние на оръжейницата е влошено и загубите само за два месеца  надхвърлят 100 млн. лв.  Новият директорски борд твърди, че заводът дори отчита 48 млн.лв. печалба за полугодието, докато  при управлението на..

обновено на 09.08.22 в 16:48

"Бизнесът за Пловдив" иска да бъдат рестартирани важни проекти за града

Продължаване на диалога с бизнеса и рестартиране на важните проекти за областта и града бяха в центъра на разговорите на областния управител на област Пловдив Ангел Стоев и най-голямото работодателско обединение в региона - „Бизнесът за Пловдив“. „Един от приоритетите по време на ограничения ми мандат е да възстановя добрия диалог между държавата и..

публикувано на 09.08.22 в 16:14

Болните с Covid в Пловдив са много повече от регистрираните

По данни на РЗИ 14-дневната заболяемост от COVID-19  в Пловдивдивска област е 270 на 100 хиляди души , а във възрастова група 0 -18 години – 127 на 100 хиляди души.  Активните случай към днешна дата са 1117 като 10% от тях са хоспитализирани. Те са настанени  в 7 лечебни заведения за болнична помощ в областта като на интензивно лечение са 2..

обновено на 09.08.22 в 14:16