Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Ангел Стоев вече търси място за работа на двете пловдивски РИК

| обновено на 05.08.22 в 13:42

На официална церемония Ангел Стоев пое за трети път Областната администрация в Пловдив. Той подчерта, че управлението му ще почива на принците, обявени още през първия му мандат - професионализъм, прозрачност и почтеност. 

Областният управител посочи, че основната му задача  е подготовката и провеждането на чесни избори, като още от днес следобед се започва с организацията им. „Има ясно разписан график и отпуснат бюджет“, допълни Стоев. 

По думите му първо трябва да се намери ново място за двете районни избирателни комисии, защото не могат да се ползват панаирните палати, заради есенното изложение. Отпаднал е и вариантът с Колодрума, заради планувано  мероприятие там на 1 октомври. Към момента най-вероятно е да се ползва спортната зала на ПУ "Паисий Хилендарски", обясни Стоев. Според него проблемът ще бъде решен, а с екипа му ще направят всичко възможно изборите да се проведат, както и предишните два пъти без проблеми. 

„Моя цел ще и е осигуряване на стабилност от държавническа гледна точка, защото в момета стабилност липсва. Това се дължи на външни причини - бушуващата война в Украйна и вътрешни – свързани с политическата нестабилност в страната, заяви областният управител. 

Той благодари на екипа на Йордан Иванов за работата през изменалите месеци и свършеното за областта. От своя страна бившият вече областен управител, предавайки символите на властта, призова Стоев и този път да организира честни и прзрачни избори с пресичане на всички корупционни практики. 

На церемонията присъства и заместник-кмета Величко Родопски, който поздрави Ангел Стоев за встъпването му в длъжност от името на Община Пловдив.


Още от категорията

Четири хеликоптера вече гасят пожара между Елшица и Левски

Продължава гасенето на огромния горски пожар между панагюрските села Елшица и Левски.  Над 200 души се борят с огнената стихия, от въздуха гасят и вертолети от авиобаза Крумово.  Четвърти хеликоптер на авиобаза Крумово се включи тази вечер в гасенето.   В Панагюрище остава в сила частичното бедствено положение. Няма замърсяване на въздуха в..

обновено на 09.08.22 в 21:43

ВМЗ е на печалба, служебният министър на икономиката греши

Ръководството на ВМЗ – Сопот опорверга днешното изказване на служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, че икономическото състояние на оръжейницата е влошено и загубите само за два месеца  надхвърлят 100 млн. лв.  Новият директорски борд твърди, че заводът дори отчита 48 млн.лв. печалба за полугодието, докато  при управлението на..

обновено на 09.08.22 в 16:48

"Бизнесът за Пловдив" иска да бъдат рестартирани важни проекти за града

Продължаване на диалога с бизнеса и рестартиране на важните проекти за областта и града бяха в центъра на разговорите на областния управител на област Пловдив Ангел Стоев и най-голямото работодателско обединение в региона - „Бизнесът за Пловдив“. „Един от приоритетите по време на ограничения ми мандат е да възстановя добрия диалог между държавата и..

публикувано на 09.08.22 в 16:14

Болните с Covid в Пловдив са много повече от регистрираните

По данни на РЗИ 14-дневната заболяемост от COVID-19  в Пловдивдивска област е 270 на 100 хиляди души , а във възрастова група 0 -18 години – 127 на 100 хиляди души.  Активните случай към днешна дата са 1117 като 10% от тях са хоспитализирани. Те са настанени  в 7 лечебни заведения за болнична помощ в областта като на интензивно лечение са 2..

обновено на 09.08.22 в 14:16