Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Оставиха в ареста шофьора, буйствал в КАТ-Пловдив

| обновено на 05.08.22 в 16:05
Снимка: Радио Пловдив, Христина Йорданова

Александър Паталенски, който във вторник следобед буйства в двора на КАТ-Пловдив, остава в ареста. Това реши състав на районния съд,  след като прокуратурата поиска мярка  за неотклонение постоянно задържане под стража. 

Припомням, че 49-годишният Паталенски опита да пререгистрира колата си в КАТ, но заради съмнителното си поведение и това, че е с отнета книжка, полицаите му устроиха зрелищно задържане. 

Днес в съдебната зала той се извини за поведението си и обясни, че е бил под въздействието на твърде силни емоции.

Защитата на Паталенски поясни, че той се е лекувал от биполярно- афективно разстройство и има опасност за живота му, ако остане в ареста. Според обвинението обаче, ако той не остане под постоянно задържане под стража, има опасност да извърши и други престъпления. В крайна сметка съдът се саобрази с искането на прокуратурата.

В началото на седмицата Александър Паталенски сътвори истински екшън в опит да избяга, но се заби в бетоновите заграждения и бе измъкнат насила от колата, след като полицай разби с камък страничното стъкло и успя да го арестува. 

Оказа се, че освен дрогиран по време на инцидента, Паталенски е и рецидивист -  „рекордьор“ по  нарушения на пътния закон. Той има над 100 глоби, актове и фишове, както и присъди за шофиране след алкохол. При последния инцидент мъжът отново е бил с отнета книжка и в изпитателен срок по условна присъда  за употреба на алкохол зад волана. 

Към него в момента са повдигнати три обвинения, като в хода на досъдебното произвоство може да се добавят и още, заяви районният прокурор Атанас Илиев. 

Възможното наказание за всичко това е до три години лишаване от свобода, към което ще се добавят още шест месеца от сегашната му условна присъда. 

Още от категорията

Четири хеликоптера вече гасят пожара между Елшица и Левски

Продължава гасенето на огромния горски пожар между панагюрските села Елшица и Левски.  Над 200 души се борят с огнената стихия, от въздуха гасят и вертолети от авиобаза Крумово.  Четвърти хеликоптер на авиобаза Крумово се включи тази вечер в гасенето.   В Панагюрище остава в сила частичното бедствено положение. Няма замърсяване на въздуха в..

обновено на 09.08.22 в 21:43

ВМЗ е на печалба, служебният министър на икономиката греши

Ръководството на ВМЗ – Сопот опорверга днешното изказване на служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, че икономическото състояние на оръжейницата е влошено и загубите само за два месеца  надхвърлят 100 млн. лв.  Новият директорски борд твърди, че заводът дори отчита 48 млн.лв. печалба за полугодието, докато  при управлението на..

обновено на 09.08.22 в 16:48

"Бизнесът за Пловдив" иска да бъдат рестартирани важни проекти за града

Продължаване на диалога с бизнеса и рестартиране на важните проекти за областта и града бяха в центъра на разговорите на областния управител на област Пловдив Ангел Стоев и най-голямото работодателско обединение в региона - „Бизнесът за Пловдив“. „Един от приоритетите по време на ограничения ми мандат е да възстановя добрия диалог между държавата и..

публикувано на 09.08.22 в 16:14

Болните с Covid в Пловдив са много повече от регистрираните

По данни на РЗИ 14-дневната заболяемост от COVID-19  в Пловдивдивска област е 270 на 100 хиляди души , а във възрастова група 0 -18 години – 127 на 100 хиляди души.  Активните случай към днешна дата са 1117 като 10% от тях са хоспитализирани. Те са настанени  в 7 лечебни заведения за болнична помощ в областта като на интензивно лечение са 2..

обновено на 09.08.22 в 14:16