Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Полицаи спасиха от сигурна смърт цял автобус пътници

Към 18.30 часа тази вечер в Копривщица е станал изключително опасен инцидент по време на провеждащия се там Национален събор на народното творчество,. 

По неизвестни засега причини, пълен с пътници автобус внезапно  аварирал на изграден понтонен мост, който свързва паркинга и стадиона на града. 

На място незабавно пристигнали  полицаи от София, които били предварително ангажирани за охрана на  фолклорното събитие. 

Автобусът  "Скания", спукал гума при маневра и пропаднал през моста, увисвайки  над реката. 

Благодарение на светкавичните действия на полицаите всички 50 пътници и шофьорът  са изведени невредими. 

След това рейсът е  изтеглен с тежка техника на армията.


По публикацията работи: Севдалин Палаузов
Още от категорията

Четири хеликоптера вече гасят пожара между Елшица и Левски

Продължава гасенето на огромния горски пожар между панагюрските села Елшица и Левски.  Над 200 души се борят с огнената стихия, от въздуха гасят и вертолети от авиобаза Крумово.  Четвърти хеликоптер на авиобаза Крумово се включи тази вечер в гасенето.   В Панагюрище остава в сила частичното бедствено положение. Няма замърсяване на въздуха в..

обновено на 09.08.22 в 21:43

ВМЗ е на печалба, служебният министър на икономиката греши

Ръководството на ВМЗ – Сопот опорверга днешното изказване на служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов, че икономическото състояние на оръжейницата е влошено и загубите само за два месеца  надхвърлят 100 млн. лв.  Новият директорски борд твърди, че заводът дори отчита 48 млн.лв. печалба за полугодието, докато  при управлението на..

обновено на 09.08.22 в 16:48

"Бизнесът за Пловдив" иска да бъдат рестартирани важни проекти за града

Продължаване на диалога с бизнеса и рестартиране на важните проекти за областта и града бяха в центъра на разговорите на областния управител на област Пловдив Ангел Стоев и най-голямото работодателско обединение в региона - „Бизнесът за Пловдив“. „Един от приоритетите по време на ограничения ми мандат е да възстановя добрия диалог между държавата и..

публикувано на 09.08.22 в 16:14

Болните с Covid в Пловдив са много повече от регистрираните

По данни на РЗИ 14-дневната заболяемост от COVID-19  в Пловдивдивска област е 270 на 100 хиляди души , а във възрастова група 0 -18 години – 127 на 100 хиляди души.  Активните случай към днешна дата са 1117 като 10% от тях са хоспитализирани. Те са настанени  в 7 лечебни заведения за болнична помощ в областта като на интензивно лечение са 2..

обновено на 09.08.22 в 14:16