Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабни ремонти на улици и ВиК започват в Пещера и Велинград

Мащабна реконструкция на улици и ВиК съоръжения започва в град Пещера и във Велинград. 

В Пещера ще се работи по улиците "Беглика", "Панорама", "Владимир Рилски", "Опълченска", "Стефан Кънчев", "Чаталджа", "Христо Ботев" и ул. "Старата крепост".Ще бъдат подменени общо 3 117,50 м водопровод и 2 577,67 м канализация. Общата дължина на улиците е 2 578 м.

Средствата в размер на 2 893 304,30 лв. са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда. Срокът за изпълнение е 270 дни.

„Това е дългоочакван проект от всички жители на Пещера“, каза преди първата копка кметът на общината Йордан Младенов. На церемонията присъства и областният управител Трендафил Величков.

Днес стартира и реконструкцията на 6 улици в Пещера - "Старата крепост", "Стефан Кънчев", "Освобождение", "Беглика", "Христо Ботев" и "Владимир Рилски".

Част от средствата са осигурени с Постановления на Министерски съвет от 2021 г. в размер на 1 300 000 лв., другата част е със Споразумение за финансиране между Община Пещера и Министерство на регионалното развитие на стойност 750 000 лв. Ще бъдат изпълнени 13 008 кв.м. пътна част асфалт и 7 143 кв. м. тротоарни площи.

Във Велинград започва мащабен ремонт по ул. „Бачо Киро“, където ще бъдат изградени 2 нови водопровода, канализация, бордюри, тротоари, а цялата улица ще бъде преасфалтирана. По улицата минава захранващият и разпределителният водопровод за квартал „Каменица“, а авариите по него са безброй. Много улици имат нужда от ремонт, затова продължаваме да изпълняваме строителната си програма, каза кметът д-р Костадин Коев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жорж Трак е новият председател на Пловдивския граждански клуб

Скулпторът Георги Иванов-Жорж Трак е избран за председател на Пловдивския Граждански клуб. Той поема поста от Рашко Радомиров, който ще продължи да подпомага дейността на сдружението като член на Управителния съвет на организацията.  „Благодаря за гласуваното доверие и вярвам, че заедно ще продължим да надграждаме и обогатяваме дейността на клуба,..

публикувано на 25.04.24 в 14:02

Две паралелки са под карантина заради нови случаи на коклюш в Пловдив

Още четири деца в Пловдив са заразени с коклюш и така случаите от последните дни стават общо осем, съобщават от РЗИ-Пловдив. Инфекцията е потвърдена при три момчета и едно момиче . Най – тежко е състоянието на момиченце на година и четири месеца , което е настанено с пневмония в УМБАЛ „Пловдив“ (бившата Окръжна болница). Детето е родено в..

публикувано на 25.04.24 в 13:45

Част от ул. "Христо Г. Данов" става пешеходна, реши ОбС - Пловдив

Пловдивските общински съветници приеха улица "Христо Г. Данов", в частта й между ул."Бетовен" и бул."Руски", да стане пешеходна зона. За гласуваха 31 съветници, против - 9, въздържали се - 10.  По време на дебата от ПП-ДБ посочиха, че такава промяна не е работа на Общинския съвет, а на администрацията. Те декларираха също, че принципно подкрепят..

публикувано на 25.04.24 в 11:33

ВМЗ - Сопот с рекордни печалби за 2023 г.

"Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) в Сопот отчитат рекордните 828 млн. лв. нетни приходи от продажби за 2023 г., което е двойно повече спрямо предходната година. Това показват данните на дружеството, цитирани от БГНЕС.  От компанията отчитат нараснало търсене на специална продукция на пазара. Затова се предвижда повишаване на капацитета с нови..

публикувано на 25.04.24 в 10:50

Ученици "гледат процес" в Административния съд в Смолян

В рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“ Административният съд в Смолян днес ще отвори врати от 15:00 ч. за граждани, медии и институции. Целта на инициативата е популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите и във връзка с Образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско..

публикувано на 25.04.24 в 10:44