Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят Околовръстното на Пловдив от „Пазарджишко шосе“ до АМ „Тракия“

| обновено на 09.08.22 в 08:18

Днес започва ремонтът на още една отсечка от Околовръстния път на Пловдив и на 11 километра от път I-8 Пловдив – Садово.

Участъкът от Околовръстния път е от ул. „Пазарджишко шосе“ в Пловдив до АМ „Тракия“. Отсечката ще бъде затворена за движение и трафикът ще се пренасочва през гр. Пловдив.

Строителните работи са част от началото на 2021 г. поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив. През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“.

В заключителен етап е започналият през юли т. г. ремонт от „Пещерско“ до „Коматевско шосе“. След включването му ще се обнови и отсечката между „Пазарджишко“ и „Пещерско шосе“.

Ремонтните дейности включват изпълнение на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци. Срокът за завършване на ремонта на Околовръстния път е 30 септември 2022 г.

От днес до 15 септември т. г. ще се ремонтира 11-километрова отсечка от път I-8 Пловдив – Свиленград. Това е участъкът от пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив до кръстовището за Садово. Трафикът ще се пренасочва по обходни маршрути.

Тежкотоварните и леките автомобили ще преминават от пътния възел „Скобелева майка“ в Пловдив по път II-56 Пловдив – Раковски, ще продължават по АМ „Тракия“ до пътната връзка за село Плодовитово при 165-ти км на автомагистралата, след което през селото Мирово и Милево ще стигне до Поповица и ще продължи по път I-8 Поповица - Свиленград.

За леките автомобили е осигурено и още едно обходно трасе: пътен възел „Скобелева майка“ в Пловдив - Ягодово - Катуница – Караджово - път III-8006 Кочево - Садово - път I-8 Садово – Поповица.

Проектът за ремонт на отсечката включва подобрение на отводняването, подмяна на асфалтовите пластове, както и ландшафтно оформление. Участъкът ще бъде с нова маркировка и ограничителни системи. Предвидените ремонтни дейности на път I-8 Пловдив – Свиленград са за около 10 млн. лв.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите по причина на неудобствата при пътуването, но предприемаческите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечките.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Възстановяват фермата за глухари в Девин

Южноцентралното държавно предприятие предвижда да поднови работата на фермата за изкуствено развъждане на глухари в Държавното ловно стопанство "Извора", функционирала в периода 1978-1992 г.  Проектът е залегнал в инвестиционната програма на ЮЦДП, одобрена от МЗХ.  Фермата в Девин е била създадена с идеята за увеличаване плътността на популацията на..

публикувано на 23.04.24 в 17:03

Ваксината срещу коклюш ще се поставя 45 дни след раждането

Министерството на здравеопазването да позволи първата имунизация срещу коклюш да бъде прилагана по-рано, още месец и половина след раждането, а не, както е заложено в Имунизационния календар – след втория месец на бебето. Това е решено на среща в Министерския съвет днес на служебния министър председател Димитър Главчев, министъра на здравеопазването д-р..

обновено на 23.04.24 в 15:56

Наесен започва строежът на Югоизточния обход на Пловдив

През есента се очаква да стартира строежът на Югоизточния обход, който е част от Околовръстното шосе на Пловдив. Това съобщи пред Радио Пловдив областният управител инж. Илия Зюмбилев, който се срещна днес с представители на АПИ заедно с кметовете на общините Пловдив и „Родопи“ Костадин Димитров и Павел Михайлов. Югоизточният обход обхваща..

публикувано на 23.04.24 в 15:48

Жълт код за проливни валежи в Западна България

Силни дъждове се очакват в седем области на страната в днешния вторник. Обявен е жълт код за областите София, София-област, Видин, Монтана, Перник, Кюстендил и Благоевград. В тези области се очаква количеството на валежите за денонощие да са между 20 и 35 литра на квадратен метър. До вечерта валежите ще намалеят и спрат. Облачността също ще се..

публикувано на 23.04.24 в 06:56

Почистиха част от брега на река Девинска за Деня на земята

Близо 150 кг. отпадъци, разчистване на падналите клони по брега на река Девинска в участъка от стадион Девин до градската ѝ част, събраха 25 малки и големи участници в ежегодната акция по почистването на градската част на реката.  Организатори на инициативата са Община Девин, Клубът по спорен риболов „Девин“ и „Девин“ ЕАД, представители на Изпълнителната..

публикувано на 22.04.24 в 15:35