Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Взимат се мерки за нормалното протичане на вота

През септември се очаква затихване на КОВИД-вълната, стана ясно след среща на областния управител с директора на РЗИ-Пловдив

3
Снимка: Областна управа - Пловдив

Поредица от срещи, свързани с подготовка на парламентарните избори, проведе областният управител на област Пловдив Ангел Стоев.

Той се срещна с директора на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев и с началника на „Охранителна полиция“ комисар Костадин Костов, както и с директора на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева.

Полицията ще активизира работата по подготовката на изборите, така че да се гарантира тяхното нормално провеждане, стана ясно след срещата на Ангел Стоев със ст. комисар Балев. Взети са всички мерки за честното и прозрачно протичане на изборите, в това число и за пресичане на евентуални опити за купен и контролиран вот.

„С директора на РЗИ-Пловдив направихме преглед на ситуацията, като в момента не се наблюдава ръст на заболелите, дори се очаква затихване в средата на септември. Затова на този етап общата ни оценка е, че епидемичната обстановка няма да окаже съществено влияние върху изборния процес“, смята областният управител.

В момента в Пловдивска област са в сила временни мерки, като най-важните са: носене на защитна маска в лечебни и здравни заведения,  в обектите за предоставяне на социални услуги и в градския транспорт, спазване на физическа дистанция от минимум 1,5 м и засилена хигиена. РЗИ-Пловдив разполага с всички видове ваксини, като основно хората си поставят бустерни дози. Няма проблем и с болничните легла.

За деня на изборите за карантинираните ще бъдат осигурени мобилни урни, а в болниците ще има разкрити отделни секции за  пациенти с COVID-19.

Продължават и срещите за осигуряване на зали за 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област. Обсъждат се няколко варианта, но нито един от тях не е окончателен на този етап, допълват от областната управа.

По публикацията работи: Иванка Петкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Две силно обгорели тела са открити в складовете край Елин Пелин

Открити са две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента край Елин Пелин, съобщиха от прокуратурата. Малко след 10:30 часа под ръководството на Окръжна прокуратура–София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на..

публикувано на 28.07.24 в 12:15

Арестуваха 30-годишен скитник за пожара на Гребната база

30-годишен мъж бе задържан за предизвикан пожар в района на Гребната база в Пловдив.  От полицията уточниха, че минути след 16 ч. вчера във Второ РУ е постъпила информация, че горят тревни площи и дървесна растителност до гребния канал. Огънят незабавно е локализиран и потушен от екип на пожарната.  Голям пожар лумна до Гребната база При..

публикувано на 28.07.24 в 11:21

Авариен ремонт затваря част от бул. ,,Цар Борис III Обединител“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод по западното платно на бул. ,,Цар Борис III Обединител“, в участъка от ул. ,,Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с ул. ,,Света Петка“ днес се спира движението на МПС и автобусен транспорт  в посочения район.  От  ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че ограничението е в сила за времето..

обновено на 28.07.24 в 09:15

Откриха трета жертва след взривовете в Елин Пелин

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов. Той съобщи, че е открито тялото на 3-та жертва на взривовете: "Днес очакваме на място следовател и прокурор и ще бъде..

публикувано на 28.07.24 в 09:13

Поевтиняват повечето плодове и зеленчуци на борсите тази седмица

Повечето зеленчуци и плодове и някои основни хранителни стоки поевтиняват на тържищата у нас през седмицата, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. От зеленчуците най-много поевтиняват зелените чушки - с 10,6 на сто до 2,27 лева за килограм. Картофите падат с 5,4 на сто до 1,01 лева за килограм,..

публикувано на 28.07.24 в 08:39