Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марина Георгиева премина в Пари Сен Жермен

Австрийската националка е племеничка на пловдивския специалист Митко Джоров

Марина Георгиева
Снимка: Фейсбук/Mарина Георгиева

Звездата на женския национален отбор на Австрия по футбол Марина Георгиева премина във френския гранд Пари Сен Жермен, съобщиха за Радио Пловдив нейни роднини.

Родителите на футболистката са от Пловдив.Те са емигрирали в Австрия преди 31 години. Неин чичо е футболният специалист Митко Джоров.

Марина е родена в Австрия, а последният отбор на централната защитничка е елитният Санд в германската Бундеслига.

Георгиева се представи перфектно на Европейското първенство по футбол за жени във Великобритания. Пред 70 хиляди зрители на "Олд Трафорд" австрийките загубиха от Англия с 0:1 в откриващия мач на шампионата.

На четвъртфинала, загубен с 0:2 от Германия, Георгиева се отличи с красива задна ножица.

Годините на упорит труд се отплатиха и сега Марина Георгиева ще играе на стадиона, на който излизат легендите при мъжете Лионел Меси и Неймар.

ПСЖ завърши ва второто място миналия сезин с актив от 53 точки, с 11 по-малко от шампионките от Олимпик (Лион).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Красимир Чомаков

Краси Чомаков е новото лице в щаба на "Лудогорец" II

Красимир Чомаков е новото лице в треньорския щаб на "Лудогорец" II. Той ще бъде асистент на наставника Захари Сираков. Задълженията си във втория отбор Чомаков ще съчетава и с работа по развитието на таланти от различните възрастови групи в школата на тринадесеткратните шампиони. Чомаков има опит в треньорството. В периода юли, 2020 г. - март, 2021 г...

публикувано на 21.06.24 в 16:44
Петър Запрянов

Петър Запрянов носи бронзов медал от Москва 1980

Състезателят по спортна стрелба Петър Запрянов е роден на 23.03.1959 година в град Пловдив. Бронзов медалист от Олимпиадата в Москва през 1980 година в дисциплината "60 изстрела лежешком с малокалибрена пушка". През 1981 година поставя абсолютен рекорд в дисциплината си – 600 от 600 възможни точки. В продължение на 12 години е най-добрият български..

публикувано на 21.06.24 в 13:14

Носителите на купата с почетна значка на Пловдив

Футболистите и треньорът на "Ботев" (Пловдив), извели „жълто-черните“ до триумфа в турнира за Купата на България, ще бъдат удостоени с „Почетна значка на град Пловдив“. Общинският съвет в града гласува „за“ решението с пълно единодушие.  Така Душан Керкез и компания получиха още едно признание след като на 15 май спечелиха четвъртата купа на страната в..

публикувано на 21.06.24 в 09:47

Ново помагало ни учи на емоционална компетентност

Деница Велкова е семеен консултант от Пловдив. Идеята за създаването на книгата "Пътуващият театър" с подзаглавие "Едно необикновено СЕМЕЙСТВО, на едно необикновено МЯСТО", се ражда в процеса на работа ѝ, с децата и техните родители. Книгата, наречена от нея, помагало за развиване на емоционална компетентност, цели да подкрепи развиването на..

обновено на 20.06.24 в 14:27
Антъни Уджа подсили

"Ботев" взе нападател с над 100 мача в Бундеслигата

Антъни Уджа официално е футболист на Ботев (Пловдив). 33-годишният нападател има впечатляваща кариера в Германия с отборите на Майнц, Кьолн, Вердер Бремен, Унион Берлин и Айнтрахт Брауншвайг, откъдето пристига в България.  Той има 136 двубоя и 30 гола в Бундеслигата, 114 срещи с 37 попадения във Втора Бундеслига и 24 мача и 7 гола за Купата. Уджа е..

публикувано на 20.06.24 в 09:33