Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Пловдив за 4-и път е домакин на CULTURAMA

Пловдив се включва в четвъртото издание на фестивала CULTURAMA.  

Тази вечер в Етнографския музей „Консоне“ - квартет за старинни инструменти и оперната певица Ина Кънчева (сопрано) ще поднесат на пловдивчани и гостите на града музикален пърформанс. 

Творби на Шуман, Менделсон и Малер ще звучат в първия концерт от програмата на фестивал CULTURAMA. 

Consone Quartet e първият квартет за старинни инструменти, избран за артист от новото поколение на Би Би Си.

С певицата и директор на фондация „Културни перспективи“ Ина Кънчева разговаря Христина Йорданова.


Още от категорията
Снимка личен архив

Невен Иванов за уроците по родолюбие

Международният ден на учителя се отбелязва на 5 октомври в над 100 страни от света. Той влиза в световния календар по препоръка на ЮНЕСКО по повод годишнината от приемането на документа „Препоръки, касаещи статуса на учителя”. Това става през 1966 г. и целта на документа е да се подчертае колко е важна ролята на учителите в обществото...

публикувано на 05.10.22 в 16:09

Великите европейци - Грегор Мендал

Генетиката, науката за носителите и механизмите на наследствеността, се разви бързо през последните 70 години. Едната основна точка по този път е през 1953, когато Уотсън и Крик откриват Двойната спирала - структурата на ДНК, другата е през 2003, когато бяха  разчетени 85 на сто от човешкия геном. Това отваря огромни възможности в сфери от..

публикувано на 05.10.22 в 10:13

Музеят в Пазарджик представя изложба за Балканските войни

В централната сграда на Регионален исторически музей – Пазарджик ще бъде открита изложба, посветена на 110 години от началото на Балканските войни.  Експонирани са оригинални снимки и документи, знамена, ордени, медали и оръжие, съхранявани във фонда на музея.  Интерес представляват уникални експонати, като: знаме на дружина от..

публикувано на 05.10.22 в 07:18

"Децата и джаза" в Цар Симеоновата градина

„Децата и джаза“ е името на инициативата, която се осъществява  за първи път в Пловдив на сухите фонтани в Цар Симеоновата градина с цел да подпомогне  младите таланти, имащи желание да импровизирата заедно с утвърдени джаз музиканти. Концертът е отворена сцена с образователна цел, без възрастови ограничения и с възможност за интеграция в..

публикувано на 05.10.22 в 07:14

"Улични балади" в Къщата на Енчо Пиронков

Трима швейцарски музиканти  и трима творци от България ще интерпретират с инструменти и глас художествени текстове от съвременни български и швейцарски писатели в Постоянната експозиция на Енчо Пиронков към Градската художествена галерия.  Двучасовият музикален  пърформанс „Улични балади“ е по едноименния проект на швейцарския ансамбъл..

публикувано на 04.10.22 в 06:39