Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ремонтират църквата "Св. Атанасий" в Куртово Конаре

Ще строят и нова църква в Стамболийски

4
Снимка: Г. Мараджиев, Фейсбук

Започва външен ремонт на църквата „Свети Атанасий“ в Куртово Конаре.

Средствата за целта са осигурени, те са около 60 000 лв. от общината, а 15 000 лв. – от дарител, за което му благодаря, съобщи кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев. 

Има и сключен договор с фирма за изпълнението на ремонта, който започва утре, тъй като днес е голям църковен празник, уточни кметът.

Георги Мараджиев допълни, че вече е готов новият ПУП за новата църква в Стамболийски. За нея ще бъде издадено ново строително разрешение, а имотът ще бъде прехвърлен на църквата.

„След като получим благословия от страна на митрополит Николай, ще започнем строежа на храма съвместно с митрополията“, допълни кметът.

Мараджиев припомни, че за 7 години на територията на община Стамболийски са изградени 2 нови църкви в селата Йоаким Груево и Триводици, ремонтирани са 2 други – в кв. „Полатово“ и Ново село, дарени са и 2 параклиса. 

Галерия

Още от категорията

Силният вятър изкорени дървета и вдигна ламарини в Пловдив

Само за час над 40 сигнала за паднали дървета и клони, неукрепени строителни елементи и вдигнати ламарини от покриви и стари гаражи са получени на телефон 112 в Пловдив . Сигналите идват както от целия град, така и от населени места в областта, и от пътната мрежа. Пожарникари и спасители работят и в този час за отстраняването на щетите. Падналите..

обновено на 27.03.23 в 19:20

Разчистват отломките от опожарената кооперация в Чепеларе

Продължава разчистването на последиците от опустошителния пожар в Чепеларе, където шест семейства останаха без покрив в нощта срещу неделя. Пореден ден доброволци и специализирана техника се включиха в разчистването на отломките след пожара на фамилия Бочукови в четириетажна жилищна кооперация в Чепеларе. Общо 14 човека са били евакурани в нощта на..

обновено на 27.03.23 в 16:27

Баща и син отиват на съд за катастрофа със загинало момиче

Окръжна прокуратура – Пловдив предаде на съд баща и син, обвиняеми за катастрофа край гр. Калофер, при която загина 17-годишно момиче Случаят е от 2021 година, когато още като непълнолетен, 19 годишният днес мъж, с джипа на баща си не успява да вземе завой, излиза от пътя и колата се преобъръща, при което живота си губи неговата преятелка.  50..

публикувано на 27.03.23 в 16:00

Събраните лични карти в Девин не били за търговия с гласове

Разпоредената проверка на случая със събраните лични карти в ромския квартал в Девин не установи организация за купуване на изборни гласове, според информация от Окръжната прокуратура в Смолян.  Проверката приключи с отказ да се образува досъдебно производство, тъй като няма данни за извършено престъпление, свързано с изборите, уточни прокурор Станчо..

публикувано на 27.03.23 в 12:52

Във ВМЗ Сопот изплащат великденски надбавки

Допълнително възнаграждение, което работниците и служителите във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат към заплатите си, ще бъде изплатено преди Великден. Съгласно Колективния трудов договор, бонусът е в размер на една минимална работна заплата за дружеството. Решението за изплащане на бонуси, взето след преговори между ръководството на държавната..

публикувано на 27.03.23 в 09:37