Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Кодинов на финал на 500 м на ЕП в Мюнхен

Ангел Кодинов
Снимка: Sportal.bg

Ангел Кодинов  се класира за финала на 500 метра едноместно кану на Европейското първенство по кану-каяк, което се провежда в Мюнхен, Германия.

Той завърши на първо място във втората полуфинална гонка с време 1:49.416 минути. Кодинов изпревари с 0.743 секунди втория Павло Алтухов от Украйна.

Българският национал ще се бори за отличие от шампионата във финала, който ще се проведе в неделя, 21 август.

Александра Михалашвили пък се класира за финал на 1000 метра едноместен каяк при жените. Тя спечели полуфиналната серия с време 4:10,615 минути и силно представяне във вторите 500 метра от дистанцията. Финалът е в неделя, 21 август.

Мирослав Кирчев отпадна полуфиналите на 1000 метра едноместен каяк при мъжете. Той финишира осми във втория полуфинал.

Кодинов също не успя да стигне до финал, след като завърши шести в полуфинала на 1000 метра едноместно кану.

Олимпия Душева завърши пета в първа серия на дисциплината 200 метра едноместен каяк и се класира за полуфинала утре.

По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

За астрономията и още нещо

На Световния ден на астрономията говорим с доц. Никола Петров от Националната обсерватория в Рожен. -Наблюдава ли се през последните години засилен интерес към вашата наука? -Тук определено мога да кажа да. Астрономията е за повечето хора по принцип вълнуваща част от научните дейности. В областта на астрономията, наистина, последните 10- 15..

публикувано на 14.05.24 в 17:15
Григор Димитров

Гришо отпадна на Мастърса в Рим

Григор Димитров отпадна от осминафиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като загуби от Тейлър Фриц с 2:6, 7:6 (11), 1:6 за близо два часа и 45 минути. Двубоят започна по-добре за 11-ия в схемата американец, който с два пробива поведе в общия резултат, въпреки че Григор имаше цели седем брекпойнта, но не материализира нито един от тях...

публикувано на 14.05.24 в 16:00

Ден в планината с "Български щит"

На 19 май в Родопите над Пловдив, Сдружение "Български щит" кани всички активни хора да преживеят един забавен и изпълнен с много полезна информация ден в планината, който не само ще освежи всички присъстващи с глътка въздух сред природата, но ще бъде чудесна възможност за придобиване на полезни умения.  По думите на Спас Паунов, от екипа на..

публикувано на 14.05.24 в 15:23
Мамин Санянг

Минал през "Байерн" започна проби в "Локомотив"

Футболистът Мамин Санянг започна официално пробен период в "Локомотив" (Пловдив). Играчът ще тренира с “черно-белите” до края на седмицата. Мамин Санянг е роден на 06.02.2003 г.одина в Гамбия, но притежава и немски паспорт. В момента е собственост на "Хановер" 96 и се състезава в дублиращия отбор на хановерци. Мамин Санянг играе основно като дясно..

публикувано на 14.05.24 в 11:14
Елена Родимова

Динамиката на съвременните връзки и взаимоотношения

Съвременните връзки и взаимоотношения са една от най-коментираните теми в съвременното общество. Те претърпяха значителни промени в резултат на развитието на технологиите, както и на редица социални и културни трансформации. В този контекст, съвременната култура на срещите може да се превърне в истинско изпитание както за по-младите,..

обновено на 13.05.24 в 18:49