Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радев назначи близки до Кирил Добрев в служебния кабинет

Георги Гергов вече не ръководи БСП в Пловдив и на национално ниво

Снимка: от Фейсбук, Иван Петков

Листата на БСП в Пловдив постави след гласуване начело Кристиан Вигенин, втори ще е новият лидер на паритята в града Иван Петков. Той бе народен представител от БСП в 47-то Народно събрание, и заяви в интервю за Радио Пловдив, че те са направили най-социалния бюджет от прехода насам.

Според него се вижда целенасочена атака единствено към БСП, която е към ръководството и в частност към него, като оглавяващ втората по големина структура на партията в страната. 

По повод на отцепилите се в "Автентична лява БСП", съветниците в общинския съвет на Пловдив: Не знам дали ще гласуват за БСП в предстоящия вот, нямаме разговори с тях, но в интерес на истината на среща за образованието, която инициирахме с доц. Атанаска Тенева, те не се отзоваха. В същото време имат наказание за срок от една година да не заемат никакви партийни и изборни длъжности. В същото време се видя, че това са една шепа хора, които дълги години управляваха некоректно организацията в Пловдив. Видяхме фрапиращи неща в клубовете, но сега започнахме разговори с хората. Последното известно е, че общинският съветник д-р Атанас Баташки е подал в петък заявление за напускане от БСП, заради ангажименти в службата.  Още през 2019 г. тези съветници в общинсикя съвет с ръката на Георги Гергов бяха поставени на предна позиция, това е истината и днес трябва да покажем, че това е променено.

"Сега е важно да съживим структурите на БСП, имаме ръководител на предизборния щаб, това е Илия Гатев и с него ще работим активно за добър резултат на вота на 2 октомври", каза още Петков. Той посочи, че не е разговарял с бизнесмена Георги Гергов повече от 4 години. "Хората трябва да разберат, че той не управлява вече БСП в Пловдив и на национално ниво", заяви Петков.  

По повод на програмата максимум за БСП: Нашите министри действаха адекватно, не влизахме в конфликти с коалиционните ни партньори. Направихме много в социалната сфера, също в икономика и земеделие. Точно тези сектори са удряни най-много от служебния кабинет, нещо което не мога да разбера. Аз съм подкрепял Румен Радев два пъти и се учудвам на тези негови действия, особено на това, че захранва служебния кабинет с хора от кръга на Кирил Добрев. 

"Основни опоненти за нас остават ГЕРБ и ДПС, за "Възраждане" се видя, че те са популисти, особено след като подкрепиха да се дадат повече пари за F-16", заяви Иван Петков. Той сподели, че през 2019 година е предложил кмет на Пловдив да стане Стефан Янев, но сега той се обединява с хора, които са се доказали с отрицателни каузи. По повод на газовите доставки, Петков каза, че разговорите с "Газпром" трябва  да се подновят.

За Пловдив Петков посочи, че трябва да се говори повече за разцеплението и вътрешната битка в ГЕРБ, които управляват града неуспешно. Ръководсвото на града трябва да се промени, отдавна ГЕРБ се изчерпиха.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Георги Харизанов

Пеевски е умен и знае, че без Доган - ДПС не означава нищо

Лятното време със сигурност не може да заглуши назряващото недоволство, а неизвестните за предстоящите извънредни избори се увеличават.  Може ли предсрочният вот да поднесе големи изненади и има ли шанс за преодоляване на политическата криза?  Политическият анализатор Георги Харизанов е наш събеседник в програма "Точно днес". Харизанов..

обновено на 29.08.24 в 15:06

Пещерата "Чая" край Чепеларе разкрива тайни отпреди 30 века

Най-атрактивната находка в пещерно обиталище „Чая“ тази година е зъб от пещерен лъв . Това съобщи Марин Господинов , директор на Музея на родопския карст в Чепеларе. "Отнасяме находките към плиоценската бозайна фауна", поясни Господинов. Спелеологът, заедно с екипа, ръководен от София Христева от Регионалния археологически музея в Пловдив,..

публикувано на 29.08.24 в 12:13

Медиците излизат на протест на 16 септeмври

От КТ „Подкрепа“ започват подготовка за национални протести в здравеопазването и поетапно ефективно преустановяване на работа във всички структури в отрасъл „Здравеопазване“, в които функционират синдикални поделения на федерацията. Какво провокира недоволството и ще обхване ли то и пловдивските лечебни заведения, коментира в програма "Точно днес"..

публикувано на 29.08.24 в 10:49
Доц. Красен Станчев

Чужденците вярват повече в българската икономика

"Интересът на пазара към емисията държавен дълг на България е поне 3-4 пъти по-висок от размера на предлаганите от правителството обгигации. Затова условията по емисията са много добри. Това позволява поне донякъде финансирането на плащания по стари емисии на външен дълг и покриване на текущи разходи на бюджета за тази година“, коментира..

публикувано на 29.08.24 в 10:37

Започна обучението по български за украинските деца в Пловдив

40 украински деца са заявили желание да се включат в безпалтните подготвителни групи за обучение по български език, което започна днес в Общински детски комплекс в Пловдив. Занятията ще продължат до 11 септември, а целта е децата, които са на възраст от 6 до 15 години, да получат подкрепа при постъпването им в българските училища. Това заяви в..

обновено на 29.08.24 в 10:28