Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дани Каназирева няма да води листата на ГЕРБ в Пловдив-област

| обновено на 23.08.22 в 16:56

Дани Каназирева няма да води листата на ГЕРБ в Пловдив област на предстоящите извънредни парламентарни избори на 2 октомври. Това потвърди пред Радио Пловдив областният координатор на партията Георги Мараджиев.

Той обясни, че не става въпрос за сваляне на доверието от Каназирева. Причината е, че тя може да оглави друга листа в страната.

„С Дани Каназирева сме печелили три пъти поред избори в Пловдив област. И то убедително. Така че никога и никой не е решавал, нито на областно, нито на национално ниво, да сваля доверието от Дани Каназирева“, каза Мараджиев.

Областният лидер на ГЕРБ не каза кой ще е водач на листата в Пловдив област, тъй като предстои да се одобри от Изпълнителната комисия на партията. Това ще стане ясно в понеделник, когато ще бъде регистрирана в 17-та РИК. 

Мараджиев обаче увери, че в нея ще попаднат много млади хора, утвърдени в различни сфери от обществения живот. 

Дани Каназирева отказа коментар и допълни, че до два дни ще вземе своето решение и ще оповести дали ще участва в листа за парламентарния вот.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обновяват уличното осветление в Асеновград

Това става по проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в системата за външно изкуствено осветление в гр. Асеновград“, а срокът за реализацията му е 18 месеца. Стойността на проекта е 1 078 679 лв., финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост.  Избраният изпълнител трябва да подмени 1747 бр. стари натриеви..

публикувано на 25.06.24 в 08:38

Промяна в движението на влаковете през Пловдив

От днес влиза в сила промяна в движението на влаковете през Централна гара Пловдив. Заради реконструкцията на Бетонния мост  се преустановява директното преминаване на композициите от и за Пловдив,  към и от южните направления в страната.  По тази причина международният бърз влак № 493 от София за Истанбул и № 492 от Истанбул за София ще се движи по..

публикувано на 25.06.24 в 08:36

Открива се OPERА OPEN

С концерт на прочутото сопрано Аида Гарифулина и оркестъра на Опера Пловдив на Античния театър ще бъде открит фестивалът OPERA Open. Едно от най-очакваните музикални събития в оперния афиш това лято e под диригентството на маестро Диан Чобанов. Специалното издание на OPERА OPEN включва две премиерни продукции с участието на световноизвестни..

публикувано на 25.06.24 в 08:32

Разследват има ли виновни за смъртта на британеца в болница

Районната прокуратура наблюдава досъдебно производство по повод смъртта на британския гражданин в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив . След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи преценка за евентуално привличане към наказателна отговорност – съобщават от държавното обвинение. Разследват случай с пациент, починал след..

публикувано на 24.06.24 в 17:20

Нов опит за довършване на Зоологическата градина в Пловдив

Софийската фирма ще работи по техническото задание за довършването на пловдивската зоологическа градина, ако няма обжалване на обществената поръчка от друг кандидат пред Комисията за защита на конкуренцията. Заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов вече е подписал решението на комисията, класирала на първо място фирма „Екотийм“..

публикувано на 24.06.24 в 14:37