Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангел Стоев обсъди с двата РИК-а организацията в нощта на вота

Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев проведе днес работни срещи със  16 РИК – Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област.

„Целта бе да се срещнем с широкия състав на комисиите и в дух на разбирателство да коментираме подготовката на предстоящите парламентарни избори“, заяви Ангел Стоев. Той съобщи на срещите и разпределението на двете палати в Международния панаир и датите, в които ще може да започне тяхната подготовка за нощта на вота. В шеста палата ще бъде настанен 16 РИК като тя ще влезе още на 27 септември, а 17 РИК ще бъде настанена в трета палата три дни по-късно.

„Надявам се, че няма да имаме логистични проблеми при подготовката на залите и ще създадем много добра организация за вашата работа. Двете палати предлагат отлични условия, както за членовете на РИК, така и за представителите на СИК, които в нощта на изборите ще трябва да изчакват реда си за предаване на протоколите“, коментира областният управител.

Областният управител разясни, че не се предвижда изчакваща палата в договора с Международен панаир, защото данните показват, че ковид обстановката към датата на изборите не налага специални превантивни мерки. По данни на РЗИ-Пловдив и към настоящия момент броят на заболелите е нисък.

Председателите на 16 и 17 РИК  Калоян Сухоруков и Янко Радунчев отбелязаха, че и двете комисии са изключително доволни, че в нощта на вота ще бъдат в Панаира. Защото там условията са много добри, комисиите имат опит от работата в тези две зали и могат по-лесно да си създадат необходимата организация.

По време на разговорите със 17 РИК бяха поставени няколко технически въпроса по настаняването им в 3 палата, на които още следващата седмица областна администрация ще търси решение заедно с екипите на Панаира.

Припомняме, че Районните комисии започнаха работа на 13 август като 16 РИК е настанена в сградата на Общински съвет – Пловдив, а 17 РИК е в  Областна управа.


По публикацията работи: Елена Крушкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Описват щетите от пожара в Отец Паисиево

Днес в калояновското село Отец Паисиево започва описването на щетите от големия пожар, при който изгоряха 30 къщи във вилната зона. Голяма част от пострадалите нямат сключена застраховка за имуществото си.  На заседание на общинския съвет ще се обсъди и предложение на администрацията за финансово подпомагане на пострадалите от местния бюджет...

публикувано на 24.07.24 в 07:59

Художествената гимназия в Смолян с изложба в Парламента

Изложба на ученици от 9 до 12 клас от Професионалната гимназия по приложни изкуства-Смолян ще бъде открита днес в Мраморното фоайе на Народното събрание. Изложбата, е  озаглавена "Родопа - люлка на таланти" и представя 28 живописни творби.  Целта на изложбата е да представи на широката публика творческите постижения на учениците и да подчертае значението..

публикувано на 24.07.24 в 07:06

Гореща сряда със следобедни дъждове, на места с градушка

И в сряда времето ще бъде топло, със слънчева сутрин и следобедни превалявания.  По обед и следобед от северозапад ще започне да се образува купеста и купесто-дъждовна облачност. Предимно над северозападната половина от страната ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки. Максималните температури ще са..

публикувано на 24.07.24 в 06:56

Сушата изпразни "Пясъчник", търсят се пари за дигите по Стряма

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева свика спешна среща във връзка с постъпили множество сигнали за състоянието на язовир „Пясъчник“ и необходимостта от аварийно почистване и укрепване на част дигите на р. Стряма на територията на община Марица. „Обемът на водата в яз. „Пясъчник“ е два пъти и половина по-малък в сравнение със същия..

публикувано на 23.07.24 в 16:55

Още трима пловдивски лекари в схема за точене на Здравната каса

Още трима лекари са привлечени като обвиняеми за документна измама  по случая източването на Здравната каса с фиктивните прегледи и физиотерапия.  Обвинението към тримата лични лекари е повдигнато заради това, че помагали на  двамата арестувани по-рано медици да изготвят неверни електронни отчети, както и за това, че карали свидетели да дават..

публикувано на 23.07.24 в 15:49