Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител обеща помощ за най-бедстващите в Карлово

| обновено на 24.08.22 в 15:09
8
Снимка: Антоанета Петричанска - Радио Пловдив


Разчистването на някои части от Карлово днес започна отначало, след като снощи над града се изсипа нов пороен дъжд. Той е продължил около 20 минути, но е причина отводнителният канал "Меден дол" отново да прелее. Повторно е наводнена гимназията по железопътен транспорт и приземен етаж на къща. 

Оглед на място направи областният управител на Пловдив Ангел Стоев. Той съобщи, че още няма крайна оценка на щетите от пороите и обеща пълно съдействие на държавата, за да се помогне с пари на най- бедстващите. 

Директорът на гимназията по железопътен транспорт Стефан Филчев е притеснен, че няма да могат да започнат нормално новата учебна година:

"Дори и да има средства, ние няма да можем да завършим ремонтите. На двусменен режим ще ни бъде също много трудно. Проблемът е, че нашите деца са пътуващи. Двусменен режим ще предизвика много, много проблеми, включително и фиансови", каза Филчев.

Живеещите в близките къщи са убедени, че причината за бедствието не е само природата.

Разчистването продължава с участието на военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада, четирите аварийни екипа от София и доброволци. Мобилизирани са и служители от общината. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Медицински хеликоптер превози пострадала от Велинград до София

Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София. От Министерството на здравеопазването уточняват, че 70-годишната пациентка е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските..

публикувано на 03.07.24 в 16:06

И пловдивски аптекари се включиха в протеста

Пловдивските фармацевти протестираха в продължение на два часа на работните си места. Така те се включиха в недоволството на колегите си от цялата страна срещу измененията на Наредба 4, предложени от здравното министерство и НЗОК.  Анелия Найденова, магистър фармацевт и управител на една от аптеките, които ппротестират, дефинира пред Радио Пловдив..

публикувано на 03.07.24 в 15:43

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище до село Левски този следобед.  При катастрофата пострада шофьорът на автомобила, който е затиснат  и се налага да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Мъжът е контактен и след като бъде освободен от машината ще бъде откаран в болницата в Пазарджик...

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23

32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря в Пловдив

Огнеборци и спасители от Пловдив са реагирали на 32 сигнала за произшествия през изминалата нощ. В 7 от случаите са отстранени паднали дървета и клони от бурята. Един автомобил е с нанесени щети. На две места е оказана помощ при премахването на паднали дървета върху пътното платно - на околовръстния път при разклона за Златитрап  и на..

обновено на 03.07.24 в 12:54