Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Първомай задържаха шофьора на автобуса - убиец в Бургас

| обновено на 25.08.22 в 16:58


Петима са задържани след тежката катастрофа в Бургас, при която загинаха двама полицаи. Сирийски гражданин е задържан веднага след инцидента, при който автобус, превозващ мигранти, удари патрулен автомобил на кръговото кръстовище „Трапезица“ около 5 часа тази сутрин. 

Още двама сирийски граждани са задържани в хода на специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора и Първомай. По случая са задържани и двама български граждани. 

Край Първомай, област Пловдив, е установен и задържан шофьорът на буса, виновен за катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи. Това съобщи пред Радио Пловдив  говорителят на  Окръжна прокуратура Бургас  Мирослав Драганов. Той се позовава на данните на полицията. 

Шофьорът е на 15 години и се казва Омар. Бил е в центъра за временно настаняване на бежанци в Харманли, но е изчезнал оттам в понеделник. Не се знае къде е бил и с какво се е занимавал през тези четири дни. 

Проверка на властите е установила, че двамата братя на Омар също са били в бежанския център в Харманли, но са го напуснали още през месец март. Оттогава следите им се губят. 

В автобуса, който тази сутрин блъсна и уби двама полицаи в Бургас са пътували 47 мигранти от Сирия.  

"Автобусът е собственост на хасковска фирма, задържан е собственикът, който го е дал на тези две лица", обяви по-рано днес вътрешният миниситър Иван Демерджиев.

Назначават се експертизи, както и автотехническа, за да се изяснят фактите около катастрофата, обяви на свой ред окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

"Трябват ни решителни и сериозни мерки с престъпленията, свързани с мигрантите", настоя той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отново протест срещу частен паркинг на Пещерско шосе

Жители на пловдивския район „Западен“ за втори път излизат на протест тази вечер срещу изграждането на паркинг на общинския терен пред болница „Пълмед“.  По-рано днес предложението да се прекрати договорът за наем на имота между общината и фирмата, собственик на лечебното заведение, внесено в Общинския съвет от районния кмет Тони Стойчева,..

обновено на 28.06.24 в 17:28

Бутат Бетонния мост още тази вечер

Днес след 17 часа започва  демонтажът на Бетонния мост. Това съобщи ръководителят на проекта от страна на изпълнителя за Радио Пловдив. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока.  Разрушителните дейности ще продължат три денонощия..

обновено на 28.06.24 в 17:27

От 3 юли затварят част от Гребния канал в Пловдив

От 3 юли започва затваряне на пространствата на Гребния канал с ограждения, като отворени ще бъдат само проходите и подстъпите към Гребния канал. Това се налага във връзка с провеждането на предстоящите две Световни първенства по кану-каяк – за ветерани от 12 до 14 юли, и за юноши и младежи от 17 до 21 юли. От 6 часа на 10 юли до 20 часа на 21..

обновено на 28.06.24 в 17:26

Хванаха десетки пияни и дрогирани шофьори за две седмици в Пловдивско

Хиляди нарушители, десетки пияни и дрогирани шофьори заловиха екипите на „Пътна полиция“ и тринадесетте районни управления  на територията на Пловдив и региона  в рамките на продължилите две седмици стриктни проверки по пътищата.   В периода от 14 до 27 юли са проверени почти 20 500 автомобили и над 17 200 души. Засечени са близо 11 400..

обновено на 28.06.24 в 16:59

„Пловдив 2019“ инвестира 200 000 лв. в 17 нови събития

Фондация „Пловдив 2019“ инвестира 200 000 лева за събития по програма „Зелена Култура – Зелен Град“. 17 събития от общо 34 проектни предложения вече са класирани от експертното жури и получават финансиране. Те ще се реализират в градските паркове, тепетата, както и на открити сцени и публични пространства в кварталите на града. Целта е да се..

публикувано на 28.06.24 в 15:59