Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изправят на съд сводника от мотел "Мерита"

След дълго разследване, пловдивската прокуратура предаде на съд сводник, трупал дълги години незаконни печалби от престъпната си дейност. Това е известният в тези среди Асен Асенов, брат на популярния лихвар от „Аджисан махала“ по прякор Мендуто.  

48-годишният мъж развивал бизнеса със сексуални услуги  от началото на  2014 г. до края на май 2020 г. в с. Войводиново. Там той превърнал наетия от него мотел „Мерита“  в публичен дом, станал в следващите години популярен сред минаващите транзит шофьори  и други „клиенти“. 

Находчивият сводник първо работил в мотела като готвач, но скоро усетил възможностите за лесни пари и наел няколко проститутки. В мотела редовно отсядали шофьори на камиони, минаващи транзит чужденци и други пътуващи. „Труженичките“ на сводника предлагали услугите си на ниски цени,  по 20 и 30 евро на клиент, като му отчитали половината приходи. В случай на наплив от клиенти, сутеньорът принуждавал дори сервитьорките от ресторанта му да проституират. 

Така за 6 години той натрупал значително състояние, което инвестирал в покупката на имоти и 11 луксозни автомобила. Разследването доказало, че за всичко това сводникът е похарчил почти 400 хиляди лева, а отделно от тях е платил на собствениците на мотела още близо 300 хиляди лв. наеми. 

В крайна сметка, през 2020 г. при мащабна полицейска акция публичният дом бе разбит и затворен, а организаторът и няколко от наетите за секс услуги жени бяха арестувани. 

Сега делото срещу сутеньора влиза в съда, който в близките дни ще насрочи дата за първо, разпоредително заседание.

По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар затвори пътя Хисаря-Карлово през Михилци, гори и до Баня

Пътят от Хисаря към Карлово през с. Михилци е временно затворен в двете посоки, заради появило се огнище на пожар. Започнало е гасене на огъня.  Полицейски екипи пренасочват движението. Междувременно, преди минути е получено съобщение за нов горски пожар в гориста местност "Момини гърди" до град Баня, Карловско. Към мястото веднага са насочени..

публикувано на 13.07.24 в 19:14

Акция "Чистота" със зелени патрули в Пазарджик

Зелени патрули ще следят за чистотата в Пазарджик от понеделник. Към тях ще бъде привлечена и гражданска квота по райони, която ще следи кои от съседите замърсяват и повреждат общинска собственост. Назначените към общината зелени инспектори ще извършват ежедневни обходи и ще  следят за състоянието на контейнерите и на кошчетата за отпадъци. Те ще..

публикувано на 13.07.24 в 19:05

Пожарът в Средна гора е обхванал близо 2000 дка

Все още не е локализиран големият пожар в Средна гора край хисарското село Михилци. Борбата с огнената стихия продължава повече от 24 часа с участието на пожарникари от Пловдив, Хисаря, Карлово, Копривщица, Габрово и София, военнослужещи, горски служители и над 80 доброволци.  Огънят е низов и на места върхов като е засегнал широколистни и..

обновено на 13.07.24 в 18:34

12 доброволци от "Пловдив 112" помагат при гасенето на пожара край Хисаря

Все още не е установена площта, която обхваща големият пожар край село Михилци в община Хисаря.  Пожарът не е локализиран. Работи се по всички фронтове, основно от страна на селата Иван Вазово, Песнопой и Михилци.  Огънят е низов, но на малки участъци е преминал и във върхов и е обхнавал смесена широколистна гора. Пожарът се придвижва в посока..

обновено на 13.07.24 в 18:34

Хисаря и Калояново набират доброволци за гасене на пожарите и утре

Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и утре в гасенето на пожара в района на селата Михилци и Иван Вазово.  Областният управител на Пловдив Христина Янчева благодари на десетките граждани, които заедно с огнеборците, работниците от горското стопанство и военните, помогнаха днес за ограничаването на пожара и така предотвратиха опасността..

публикувано на 13.07.24 в 18:34