Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Генов отличен в "По стъпките на римляните"

| обновено на 05.09.22 в 08:25
Николай Генов
Снимка: Ивана Буровска

Николай Генов от ПКД "Цар Симеон 1898" и Йордан Андреев от френския тим "Мартиг" се представиха отлично в петото издание на международното колоездачно състезание „По стъпките на римляните". Пловдивчанинът завърши на 14-о място в крайното класиране, а софиянецът - с една позиция пред него.

В надпреварата участие взеха повечето от тимовете, които се състезаваха и в 69-ата международна кооездачна обиколка на България - около 15 националности, между които Италия, Франция, Гърция, Полша, Словакия, Чехия, Австрия, Унгария, Дания, САЩ..

В първия етап от 126 километра между Баня – Разлог – Банско, трасето беше равно, но с голям участък от вятър което беше ключовото за неговата развръзка. Още в началото се откъснаха двама колоездачи - Мачей Патерски от полския отбор "Востер" и Алексис Гуерин , а Николай Генов и  Йордан Андреев от френския тим "Мартиг" бяха единствените българи, които финишираха с основната група, съответно на 14-о и 15-о място.

В заключителната втора част от 130 км по маршрут Баня – Банско – Добринище – Елешница – Разлог двамата затвърдиха позициите си. Андреев бе 18-и, а Генов - 21-ви.

Победител в международната надпревара тази година стана полякът Мачей Патерски от "Востер", който изпревари в общото класиране само с 5 стотни Алексис Гуерин от френския "Воралберг".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Равностойна група за Марица в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой между поставения Волунтари от Румъния и Работнички Скопие от Република Северна Македония...

публикувано на 16.07.24 в 18:03

Димитър Кузманов с победа на Чаланджър в Астана

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд от 41 хиляди долара.  Поставеният под номер 3 в схемата българин победи Мойрани Бузиге (Австралия) с 6:1, 7:6(6). Срещата продължи 92 минути. Кузманов доминираше изцяло в първия сет, но във втората част се стигна до..

публикувано на 16.07.24 в 18:00

Ботев слага видеостена за мача с Марибор

Ботев ще предостави възможност на своите привърженици да изживеят заедно емоциите и от реванша с Марибор в четвъртък (18 юли). Всеки фен може да заповяда на стадион “Христо Ботев“, където ще бъде поставен специален голям екран, на който привържениците заедно да изгледат двубоя от Словения. Входът е напълно безплатен, а поставеният за целта на събитието..

публикувано на 16.07.24 в 17:57

Кметът на Пловдив посрещна три европейски шампионки

Трите маричанки, станали Европейски шампионки  по волейбол за жени до 18 години – Дарина Нанева, Елисавета Сариева и Мария-Магдалена Недялкова, бяха приветствани тържествено в сградата на Община Пловдив от кмета на града Костадин Димитров, председателя на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов и зам.-председателя на Общински съвет – Пловдив Стефан..

публикувано на 15.07.24 в 16:41

Кметът и президентът на МФ по кану-каяк откриват Световното U23

Пловдив ще се справи с организацията по провеждането на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки. Единствено няма как да можем да предотвратим жегите. Това заяви заместник-кметът по "Спорт и младежки дейности“ и двукратен олимпийски шампион Николай Бухалов. Шампионатът на планетата ще се проведе от 17 до 21 юли на..

публикувано на 15.07.24 в 16:36