Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община "Родопи" оказва помощ на наводнените карловски села

Председателят на Общински съвет „Родопи“ Георги Цанков ще внесе предложение за пряка финансова помощ за пострадалите от наводненията села от Община Карлово

Конкретната сума предлагам да бъде дебатирана на скорошната сесия на местния парламент“, обяви Цанков, като добави, че е важен всеки източник, от който населените места, поразени от бедствието, могат да получат средства. Шефът на съветниците е убеден, че селищата се нуждаят от пряко финансиране, освен от вода, консерви и пакетирани храни. 

По същата тема председателят на общинския съвет на „Родопи“ ще настоява администрацията и всички отговорни институции да започнат проверка на всички водни басейни на територията на общината, за да не я сполетят подобни проблеми. 

Някой може да е забравил 2014-а, когато мостове в Храбрино и Първенец буквално рухнаха след подобен потоп, но аз не съм“, посочи Цанков, като допълни, че през същата година от наводнения бяха засегнати 7 родопски села, а щетите бяха за милиони левове. „Крайно време е да координираме отговорностите на местната и централната власт“, категоричен е председателят на съветниците от Община „Родопи“.


По публикацията работи: Стоян Терзиев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Актуализират цените и въвеждат нови услуги на общинските фирми на Пловдив

Промени в цените за услугите и таксите за дейности на общинските предприятия ще разгледа Общинският съвет на Пловдив в четвъртък. Предложението е на база на  увеличените им разходи и конкурентноспособност с частните фирми на пазара. По- високи са цените за всички услуги на Дезинфекционната станция, 13 от услугите на „Траурни дейности, наемите..

публикувано на 30.07.24 в 11:07

С разпити на свидетели продължава делото "Дебора"

С разпити на свидетели в районния съд в Пловдив продължава делото „Дебора“.   Четвъртото заседание трябваше да се проведе в началото на този месец, но бе отменено за днес, заради ангажименти на защитниците на подсъдимия Георги Гергиев.   Той е обвинен в нанасянето на прорезни рани с макетен нож, насилствено подстригване и заплахи за убийство на..

обновено на 30.07.24 в 10:31

В Златоград ще правят регистър на дупките по пътищата

Общината Златоград и Общинският съвет в Златоград  ще правят регистър на дупките по пътищата, съобщи за БТА председателят на ОбС Емилия Кръстева.  Решението е взето на заседанието на местния парламент по настояване на групата общински съветници от „Заедно за община Златоград“. Причината да се приеме изготвянето на подобен регистър, е, че в общината..

публикувано на 30.07.24 в 10:27

69-годишен мъж пострада при пожар в Карлово

69-годишен мъж е пострадал при пожар в Карлово.  Oгънят е засегнал къща на ул. "Република". Възникнал е в понеделник следобед.   Потушен с един пожарен автомобил от карловската служба.  Пожарникари, лесничеи и добрволци се включиха в потушаването на пожар на сухи треви, храсти и широколистна гора  край доспатското село Бръщен.  Огънят..

публикувано на 30.07.24 в 09:01

Арсенал от димки е иззет на Колежа, двама полицаи пострадаха в мелето

Огромно количество военни димки, фойерверки, факли са иззети от стадион "Христо Ботев", на който снощи се игра пловдивсокото дерби, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.  Същевременно от МВР съобщиха, че през контролно-пропускателните пунктове на стадиона през щателна проверка са преминали около 13700 зрители. Двама полицаи..

обновено на 29.07.24 в 13:29