Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назначават 100 безработни за аварийни дейности в Карловско

За преодоляване на последствията в пострадалите от наводненията населени места в община Карлово ще бъдат създадени аварийни групи от общо 100 безработни, съобщиха от Агенцията по заетостта. Безработните ще са от най-пострадалите села Богдан, Слатина, Каравелово и Войнягово и ще бъдат назначени за период от три месеца. 

Групите ще бъдат създадени с финансиране от държавния бюджет по Програмата за заетост и обучение на продължително безработни за три месеца. 

В по-малко засегнатите села Розино и Христо Даново също ще бъдат наети безработни за аварийни дейности. Първоначално те ще се включат в почистването и възстановяването на щетите в своите населени места, а впоследствие ще окажат подкрепа и на хората в другите селища, за което ще им бъде осигурен транспорт от община Карлово. 

Работните места бяха утвърдени от изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Смилен Вълов, съгласувано със служебния министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, по предложение на кмета на Карлово Емил Кабаиванов.

Наетите в аварийни дейности ще подпомагат хората от пострадалия регион чрез различни дейности за отводняване и разчистване на техните домове, както и с неквалифицирана работа за отстраняване на нанесените щети по общинската инфраструктура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изгоря предприятие за преработка на отпадъци край Царацово, пожарът е локализиран

Напълно унищожено беше предприятието за преработка на битови отпадъци до Царацово. Пожарът е вече локализиран, но все още има отделни огнища, които огнеборците гасят. При гасенето са пострадали двама огнеборци,  ламъцитете нанесоха щети и на фирма за тежтоковарни превози в близост до пожара, . Заради догарянето на ог нищата над района..

обновено на 01.08.24 в 07:12
Атанас Запрянов

Военният министър пристига в авиобаза Крумово

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще посетят 24-та авиобаза Крумово.   Двамата ще се срещнат с личния състав за участието на военните в гасенето на големите горски пожари у нас в продължение на трета поредна седмица. Ще бъде представена актуална информаци  за участието на Българската..

публикувано на 01.08.24 в 07:00

Пловдивските съветници гласуват новите цени на местните такси

Общинският съвет на Пловдив ще гледа промените в Наредбата за администрирани на местните такси и цени на услугите, с които се залага повишение на част от тях.  Актуализацията се предприема след обстоен анализ на дейността на общинските предприятия, като тя ще доведе и до повишаване на качеството на предлаганите услуги от общинските предприятия...

публикувано на 01.08.24 в 06:55

Запали се предприятие за преработка за отпадъци до Царацово (обновена)

Предприятие за отпадъци се запали край село Царацово. 12 екипа на пожарната гасят огъня, на място има и линейка. Районът е отцепен в голям периметър от пожарната. Затворена е и отбивката към Царацово.  Няма опасност за населени места, тъй като село Царацово е на два километра от бушуващия пожар.  В близост до горящото предприятия има фирма за..

публикувано на 31.07.24 в 19:56

Потушени са пожарите край Баня, Ведраре и "40-те извора"

Почти напълно са погасени пожарите от последните две денонощия край Баня, карловските села Васил Левски и Ведраре, както  и най-големия, в местността "40-те извора", където огънят погълна почти 1500 декара смесена гора.  Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители...

обновено на 31.07.24 в 16:57