Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Майстора и Маргарита" на „Сцена на кръстопът" днес

Младежки театър „Николай Бинев“  излиза на Голяма сцена на Драматичен театър Пловдив със спектакъла „Майстора и Маргарита“ от Михаил Булгаков.  Драматизацията и режисурата са на Николай Поляков, а сценограф е Венелин Шурелов.

„Майстора и Маргарита“ е капсула на времето, благодарение на която можем да се докоснем до магията, която Булгаков създава в своята вселена, където се преплитат съдбите на обикновени хора, на дявола и неговата свита, на Пилат Понтийски и Христос, и на двама влюбени и истинската им смирена и вечна любов.

В Камерна зала „Стефан Данаилов“  театър „ОКО“ от Лвов, Украйна представя „WC“ или остър пристъп на женска клаустрофобия, от Бригита Швайгер, базиран на нейната „Малка камерна пиеса“. Спектакълът предлага на публиката своеобразна дискусия за семейните ценности и отношението към моралния императив, че целият свят на жената са църквата, кухнята и децата, и още че „ако една жена греши, помоли я за прошка“. Режисьор е Юрий Мелничук, а на сцената излизат Галина Риба и Иванна Мисюк.

Спектаклите са част от афиша на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на Кръстопът“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Започна 45-тото археологическо лято на селищна могила Юнаците

В програма "Точно днес" разговор за селищна могила Юнаците . През това лято на знаковия обект в област Пазарджик археолозите продължават с нова серия проучвания. С ръководителя им доц. Камен Бояджиев , говорим за очакванията и за средствата, които ще са нужни там. Доц. Камен Бояджиев е археолог от НАИМ-БАН: Тази седмица започнахме археологическите..

публикувано на 19.07.24 в 10:14

"В света на музиката" идва в Пловдив на 23 юли

Започна лятното турне на маестро Веско Ешкенази, виртуозната акордеонистка Вероника Тодорова и оркестъра на Плевенската филхармония под диригентството на Георги Милтиядов. „В света на музиката” ще зарадва публиката в Пловдив на 23 юли, а през есента ще гостува в Добрич, Балчик и Варна. Проектът с красивото заглавие „В света на..

публикувано на 19.07.24 в 06:48

Галерия „Сигна“ със сборна лятна изложба на известни творци

Галерия „Сигна“ представя сборна лятна експозиция с творби на около 20 автора – живопис и малка пластика. Изложбата може да бъде разгледана до края на месец август. „Сборната изложба представя творби на автори, с които работи нашата галерия. Наблюдаваме във времето какво се търси и харесва от публиката. И подбираме и творбите, които да..

публикувано на 18.07.24 в 10:46

Кръстьо Лафазанов е кОмикадзе!

Открихме любимия на хиляди българи актьор Кръстьо Лафазанов в разгара на лятото насред германската провинция Баден- Вюртемберг, където договаря дати за своя стендъп концерт  "КОмикадзе на кръстЮпът".  Той любезно откликна на молбата ни за интервю и благодари за интереса  на пловдивчани към него. Доволен е от лятото, въпреки жегите и натрупаната..

публикувано на 17.07.24 в 16:55

Изложба за Любен Каравелов гостува в Карлово

Изложбата „Любен Каравелов 1834-1879 – Модерният политик“ на Дирекцията на музеите в гр. Копривщица гостува на Историческия музей в Карлово, в навечерието на 187-та годишнина от рождението на Васил Левски. Експозицията представя жизнения и революционния път на Любен Каравелов –личност, чийто житейски, творчески и идеен път трудно може да..

публикувано на 17.07.24 в 08:54