Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неучебен понеделник в училището в девинския квартал Настан

Утре децата от девинския квартал Настан няма да учат заради разрушения покрив на училище „Св.св. Кирил и Методий“. 

Поражението е от ураганния вятър и силната буря снощи в Смолянско, която причинява н ай - силно община Девин. 

Кметът Здравко Иванов съобщава, че в училището в Настан ще започне обезопасяване на поразените части и ще е необходим ремонт на покрива на сградата. 

Доста щети има по покрива и на училището в село Грохотно. Счупени са прозорците и на втория етаж на детската градина в Грохотно, каза кметът Здравко Иванов.

По думите му, всяка пета - шеста къща в Девин има някакви щети. По-сериозни са пораженията в 3 - 4 къщи в квартал Настан.

Повредени покриви на къщите има и в община Борино, а силният вятър изкорени огромни дървета в близкото до селото резерват „Кастракли”. 


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Нова авария остави високите етажи на Пловдив без вода

За авария  в Помпената станция на Пловдив, която понижава налягането на водоподаването в Пловдив съобщи късно снощи кметът Костадин Димитров. Възможно е по високите етажи водата да спре. Заради повредата на захранващия водопровод на Помпена станция "Изток" без вода са жк "Тракия", кв. "Изгрев" и високите етажи на града, пише в сайта на ВиК-Пловдив...

публикувано на 18.08.24 в 07:21

Високи температури в 11 области, бури в Западна България

Днес над по-голямата част от страната ще е слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Жълт код е обявен за 11 области на Северна и Южна България за високи..

публикувано на 18.08.24 в 07:01

Отстраниха грандиозната ВиК авария в Пловдив, пускат водата постепенно

Отстранена е голямата ВиК авария, която за почти две денонощия остави без вода мащабна част от Пловдив -  болшинството блокове в ЖК „Тракия“,  „Съдийския квартал“ и районите около развлекателния център „Ескалибур“.   По уверение на  ВиК – Пловдив,  в „Тракия“  водата вече е потекла. Въпреки това,  на повечето места  вода все още няма. Тя  се..

обновено на 17.08.24 в 18:38

Пловдив и Пазарджик - първи по жеги днес

За днес е в сила жълт код за високи температури в 14 области в страната.   Предупреждението от първа степен е за областите: Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, както и Русе, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.   В тези райони остава и много висок рискът от пожари. До обед навсякъде ще..

обновено на 17.08.24 в 15:39

Пияна шофьорка е блъснала линейката в Асеновград

От пловдивската полиция съобщиха подробности за снощния тежък инцидент в Асеновград, при който катастрофираха линейка и лека кола, след което и двете машини се преобърнаха на пътя.  Пострадали са всички участници в сблъсъка - четирима души.  Това се е случило око 21 ч. в петък на кръстовище, където лек автомобил Ситроен е ударил линейката.  По..

обновено на 17.08.24 в 11:25