Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината дава 12 млн. лева за капана "Индра" и за Синята зона


Близо 12 милиона лева без ДДС ще струва на община Пловдив надграждането, модернизирането и поддръжката на системата за управление на градския транспорт, както и услугите по администриране, таксуване и контрол в Синя зона. 9,5 милиона лева без ДДС е опеделената максимална цена на електронната система за управление на градския транспорт, която трябва да усъвършенства внедрената от испанската фирма ИНДРА, за която общината заплати 20 млн. лева. Изпълнителят трябва да достави софтуера и устройствата, да оборудва с тях и  автобусите, както и четящите устройства, които ще обслужват пътниците.
"Очаква се системата да стане по-гъвката и да е с по-широк набор от инструменти за управление, да има по-ефективни канали за продажба, както и да разшири възможностите за закупуване и валидация. Сега системата среща редица проблеми - прекъсване на бордово оборудване, скъпа поддържка, липса на алтернативи за закупуване и подреждане на преводни документи", обясни Георги Стоилов от ОП "Организация и контрол на транспорта".

2,5 милиона лева без ДДС, е максималната цена за внедряването на системата за паркиране,  престой и заплащане в Синя зона. На гражданите ще бъде дадена възможност за заплащане на таксата по няколко начина – СМС, смарт карта, приложение

Според община Пловдив изпълнителят на двете дейности трябва да бъде един, за да се гарантира съвместимостта на системите, които ще бъдат внедрени, както и да се ограничи риска при ненавременно или некачествено изпълнение на поетите задължения.

Договорът, който ще бъде сключен с участника, определен за изпълнител, ще е със срок на действие от 5 (пет) години. Икономически най- изгодната оферта, която осигурява най- доброто съотношение между качество на услугата и цената ще бъде определена за печеливша. Оферти могат да се подават до 21-ви октомври включително.

Стана ясно още, че предстои да бъдат гласувани в Общински съвет - Пловдив нови автобусни разписанаия, които от този понеделник се тестват пробно. По някои линии градският транспорт ще се движи от 5:30 часа до 22:30 часа. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ми-17 от Крумово гаси пожара на българо-гръцката граница

Екипаж от Военновъздушните сили с хеликоптер Ми-17 от състава 24-та авиационна база – Крумово помага за погасяването на пожара в района на българо-гръцката граница, съобщи Министерството на отбраната.  На терен в помощ на огнеборците пореден ден действат и 22-ма военнослужещи от Трети механизиран батальон на Трето бригадно командване – Благоевград...

публикувано на 28.07.24 в 13:55

Две силно обгорели тела са открити в складовете край Елин Пелин

Открити са две силно обгорели тела, за които се предполага, че са на двамата мъже, за които се знаеше, че са били в складовете при възникването на инцидента край Елин Пелин, съобщиха от прокуратурата. Малко след 10:30 часа под ръководството на Окръжна прокуратура–София, следователи от Национална следствена служба и Окръжната следствена служба, екипи на..

публикувано на 28.07.24 в 12:15

Арестуваха 30-годишен скитник за пожара на Гребната база

30-годишен мъж бе задържан за предизвикан пожар в района на Гребната база в Пловдив.  От полицията уточниха, че минути след 16 ч. вчера във Второ РУ е постъпила информация, че горят тревни площи и дървесна растителност до гребния канал. Огънят незабавно е локализиран и потушен от екип на пожарната.  Голям пожар лумна до Гребната база При..

публикувано на 28.07.24 в 11:21

Авариен ремонт затваря част от бул. ,,Цар Борис III Обединител“

Поради авариен ремонт на магистрален водопровод по западното платно на бул. ,,Цар Борис III Обединител“, в участъка от ул. ,,Цанко Дюстабанов“ до кръстовището с ул. ,,Света Петка“ днес се спира движението на МПС и автобусен транспорт  в посочения район.  От  ОП „Организация и контрол на транспорта“ уточняват, че ограничението е в сила за времето..

обновено на 28.07.24 в 09:15

Откриха трета жертва след взривовете в Елин Пелин

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов. Той съобщи, че е открито тялото на 3-та жертва на взривовете: "Днес очакваме на място следовател и прокурор и ще бъде..

публикувано на 28.07.24 в 09:13