Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Вихра Григорова представя изложба в Arsenal of art

| обновено на 22.09.22 в 11:11

Художничката Вихра Григорова представя самостоятелната си изложба „Акварел 42“ в галерия Arsenal of art в Капана. Картините в експозицията са пейзажи, рисувани основно през отминаващото лято.

 Вихра Григорова има реализирани  проекти в техниките фреско, сграфито, мозайка, илюстрация. Работи основно в областта на пейзажа, но създава и портрети, натюрморти, голо тяло, анималистика. 

Има над 20 самостоятелни изложби в страната и в чужбина. 


Още от категорията

Изложба илюстрации на Борис Стоилов в "Arsenal of art"

В галерия ” Arsenal of art”  - Пловдив ще бъде открита изложба с илюстрации на художника Борис Стоилов. Известният наш творец  прави тази експозиция специално за новоиздадената книга  “Голямата странна градина” на писателя Владимир Зарев. Тя е отпечатана от издателтво "Хермес". Приказната история, която двамата сътворяват  сега, е започнала..

публикувано на 06.10.22 в 07:27

Започва Plovdiv GuitArt Festival

С концерт на китарен ансамбъл  „Академика“ от настоящи и бивши студенти на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив  стартира Фестивалът на китарата Plovdiv GuitArt Festival.  Репертоарът на състава е с богата гама от класически произведения. Участие в концерта  ще вземе и виртуозният китарист – победител в конкурса..

публикувано на 06.10.22 в 06:36
Снимка личен архив

Невен Иванов за уроците по родолюбие

Международният ден на учителя се отбелязва на 5 октомври в над 100 страни от света. Той влиза в световния календар по препоръка на ЮНЕСКО по повод годишнината от приемането на документа „Препоръки, касаещи статуса на учителя”. Това става през 1966 г. и целта на документа е да се подчертае колко е важна ролята на учителите в обществото...

публикувано на 05.10.22 в 16:09

Великите европейци - Грегор Мендал

Генетиката, науката за носителите и механизмите на наследствеността, се разви бързо през последните 70 години. Едната основна точка по този път е през 1953, когато Уотсън и Крик откриват Двойната спирала - структурата на ДНК, другата е през 2003, когато бяха  разчетени 85 на сто от човешкия геном. Това отваря огромни възможности в сфери от..

публикувано на 05.10.22 в 10:13

Музеят в Пазарджик представя изложба за Балканските войни

В централната сграда на Регионален исторически музей – Пазарджик ще бъде открита изложба, посветена на 110 години от началото на Балканските войни.  Експонирани са оригинални снимки и документи, знамена, ордени, медали и оръжие, съхранявани във фонда на музея.  Интерес представляват уникални експонати, като: знаме на дружина от..

публикувано на 05.10.22 в 07:18