Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без арестувани и доказателства за купуване на гласове при акцията в Стамболийски

| обновено на 26.09.22 в 15:21

Специализирана полицейска операция срещу престъпността и изборната търговия с гласове се проведе в уязвими квартали и махали на няколко пловдивски обини - Стамболийски, Перущица и Кричим. 

Без задържани и открити доказателства за купуване на гласове протече акцията, извършена на територията на полицейското управление в Стамболийски. 

Проверката е регулярна, нямаме предварителни сигнали за купуване на гласове. Това каза комисар Костадин Костов, шеф на Охранителна полиция към Областната дирекция на МВР Пловдив:

Прокверките обващат търговски обекти- хранителни магазини, проверката върви и в автоморги, автокъщи и складове за дървен материал. 
Прави се и контрол на пътрия трафик. Тук са и повечето санкции-19 акта и 46 глоби с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата. Има и 4 акта по Закона за гражданската регистрация и един – по Закона за горите. 
В районното управление в Стамболийски е образувана преписка за открити безакцизни цигари на адрес в града. 
В проверките участват и екипи на Икономическа полиция, Агенция „Митници“, Българската агенция за безопасност на храните и НАП. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пловдив отбелязва Деня на Европа с концерт на стълбите на Каменица

Всяка година на 9-ти май, Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" организира един от най-очакваните концерти в града - специално музикално събитие, посветено на Деня на мира, солидарността и единството на Обединена Европа. Тазгодишната празнична програма е с участието на изпълнители като Стилиян Дерменджиев, Зорница Гребчева, Мариян..

обновено на 09.05.24 в 10:04

4967 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на ДЗИ

Държавните зрелостни изпити ще се проведат в 74 училища, тази година 284 ученици са подали документи за ДЗИ по желание. Служебните бележки за допускане на зрелостниците ще се раздават до 16 май, съобщи началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова. Тя допълни, че днес ще бъдат взети изпитните материали от МОН и ще се раздават на директорите на училищата...

публикувано на 09.05.24 в 09:58

Пловдивските музеи участват в "Нощ на историите"

Събитийният формат " Нощ на историите " се завръща в Пловдив с трето издание, което ще бъде част от градската програма на Фестивал за улични и градски изкуства 6Fest.  Събитието се провежда от 19 часа в клуб "Фарго" с вход свободен.  Истории за Пловдив ще разказват представители на Регионален археологически музей, Регионален исторически музей,..

публикувано на 09.05.24 в 09:45

Перущица отбелязва 148 години от Априлската епопея

148-та годишнина от Априлската епопея ще бъде отбелязана тържествено тази вечер в Перущица.  Честванията започват от 20 часа с издигане на националния флаг и поднасяне на венци и цветя пред паметниците и паметните плочи на бележити перущенци.  В 21 часа започва драматично-музикалният спектакъл "Перущица въстана". Проявите ще завършат с..

публикувано на 09.05.24 в 09:05

В Забърдо откриват паметник на мира от 300 военни каски

В Деня на Европа – 9 май, в чепеларското село Забърдо ще бъде открит паметник на мира.  Петметровият паметник е изработен от над 300 военни каски, с които са оформени буквите М, И, Р.  Той е дело на скулптора Антон Урдажиев от рудоземското село Елховец.  На официалната церемония днес ще бъдат пуснати 79 бели гълъба, колкото години са изминали от Деня..

публикувано на 09.05.24 в 08:25