Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха дрогиран шофьор, блъснал момче в центъра на Пловдив

Дрогиран шофьор е задържан за 24 часа, след като блъснал тийнейджър на централната пловдивска улица. „Иван Вазов“. Младежът е с леки наранявания и е настанен в болница за наблюдение. 

Той бил ударен от автомобила при пресичане на улицата между два автомобила, които ограничавали видимостта. 

При взетата проба от шофьора – 28-годишен мъж, се оказало, че той е под въздействието на наркотични вещества. Мъжът дал кръвна проба за химически анализ. 

С полицейска заповед е задържан за едно денонощие във Второ РУ. Образувано е досъдебно производство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ВиК авария наводни улица в центъра, стигна и до подлеза на "Гладстон"

Голяма ВиК авария наводни ул. "Княз Дондуков" в центъра на Пловдив, на метри от Радио Пловдив и сградата на Община Пловдив.  Мини фонтан с чиста вода непрекъснато блика на мястото, като рано тази сутрин се беше образувало малко езеро. Течащата вода бе стигнала чак до подлеза на ул. "Гладстон", където се бе образувал миниатюрен водопад.  Говорителят..

обновено на 15.08.24 в 08:43

Бачковският манастир отбелязва своя храмов празник

Храмов празник отбелязва днес на 15 август и Бачковският манастир.  Литургията започва от рано тази сутрин и ще продължи в съслужение на всички монаси до 12 часа. Игуменът епископ Сионий тази година е в Троянския манастир.  Стотици поклонници от различни краища на България и чужбина са вече в Бачковския манастир, за да почетат Божията майка и..

обновено на 15.08.24 в 08:43

Върви ли към нов провал транспортният проект на Пловдив?

Въпроса задават в позиция до медиите общинските съветници от ПП-ДБ в Пловдив.  Според тях  модернизацията на градския транспорт е мисия невъзможна, а новата система за електронно таксуване се превръща в поредната глава от сагата на проваления транспортен проект.  "Вместо да се движи към развитото и модерно бъдеще, изглежда, че градът на тепетата..

публикувано на 15.08.24 в 08:38

В Калофер отбелязват празника на дантелата

Празник на дантелата се провежда днес в Калофер.  Денят започва с празнична литургия в храма „Св. Богородица“ и продължава с демонстрации и базар на совалкова дантела в Мемориалния комплекс „Хр. Ботев“.  Следобед се открива изложба на ръчно плетени дантели на майсторката Танка Попова – Чифчиева, и представяне на книгата „История на калоферската..

публикувано на 15.08.24 в 07:50

Пет пожарни екипа изгасиха пламнало незаконно сметище край Белозем

След близо четири часа борба с огъня пет екипа на пожарната от Раковски и Пловдив успяха за загасят пламнало незаконно сметище край село Белозем. Огънят там избухнал в късня следобед, а сигналът е подаден малко след 17,30 часа, уточняват от пожарната. Силният вятър станал причина за бързото разнасяне на огъня по поречието на близката река. Огнеборците..

публикувано на 14.08.24 в 22:30